A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • ahddub
    a gravettik kultúra valószínűleg ragozós ősnyelven beszélt mint mindenki akkoriban :)és mint mi és a baszkok ma. ugyanis van egy pont mikor egy törzs volt mindenki és egy nyelvű. de azt én nem tudom megmondani mikor volt, a gentikai ádám 60 000éves, de a genetikai éva 200 000 :D
    a gravettire a gének a bizonyitékok,a rovás jegyeik,bajuti pálca vég, tatárlakai korong. vonaldiszes talpas kerámiák, speciális nyilhegyeik, anyaistennő imádat és ábrázolás, pl villenddorfi vénusz.
    nagyon sok jelentőséget adsz a nyelvnek amugy sőt mással nem is foglalkozol! te az apádat tekintheted ősödnek , ő az őapját a kérdés kihez jutsz el igy! a gén számit leginkább!

a britannica enciklopédia pl külön nyelvcsaládba tett minket akiknek nincs ma élő rokona. utódunk van az lenne a finnugor, de rokona nincsen.
    a 2 milliós tartományú nyelvünk (gyökökkel értve) 600 olyan szót tartalmaz amely a finnugorok közül a hozzánk legközelebbinek tartott népekével egyezik! ennyit adtak át nekik elvándorolt eleink. a feljegyzés a szkita-hun időkre vonatkozik, de akár a mi gesztáinkat is nézheted ahol beszámolnak egy népröl aki itt élt a bronzkor óta és elnevezte a folyókat, hegyeket! na ez lenne az a nép aki az alfa a népünk szempontjábol, meghatározo a szkita-hun. a többiek egyszerű hospesek.