A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
DantesHUN #5610 Én is tudom hogy kik. Na és? Oda van írva az oldalra a nevük. Nagy dolog. De ha már. Oké. Értem , Ősbuda, a Pilisben volt. Sőt, már a hunok építették. Mégis hogy? Egy nomád nép, hogy épít nagy kővárat?
A kora árpádkorban, a magyar várakat, templomokat, mind idegenből jött mesteremberek építették. Egyszerűen, nem voltak még ilyen szakemberek a magyarok között. A hunok között honnan lettek volna?
Meg, mégis minek építettek volna várat a hegyekbe? A magyarok, is csak az Alföldet lakták be. Mert nagy csordáik, méneseik voltak, az állatok legeltetéséhez, nem jó a hegyvidék. Nem költöztek be a hegyekbe. A hunok miért tették volna? Nem volt alkalmas a Pilis a hunok életmódjához.
De jó Igazából mindegy is kik építették. Tegyük fel ott volt. Akkor miért nincs rajta korabeli térképeken? Miért nem írnak róla, az oszmánok? Miért nem jegyezték fel, ha még a kihalt falvakat is jegyzékbe vették.
Vagy az oszmánok kiűzése után, miért nincs róla szó? Minden egyes gazdátlan várat, falut, jegyzékbe vettek, és ott volt a probléma, hogy a nemeseknek bizonyítani kellet, hogy ki volt a tulajdonos. Az udvar miért nem jegyzi fel, hogy hé, itt egy vár a Pilisben? Kié és? Senkié? Akkor az udvarra száll vissza. De semmi ilyesmi nincs.
De Kanyó Ferenc nálam sokkal jobbakat írt a témában, én csak apró kérdéseket vetek fel , semmi többet.