A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • szenyor Lopez
    Én nem mondom, hogy tudom mi történt akkortájt. Csak van egy kép, ami úgy áll össze, hogy a részletek is logikusak. Tudjuk, hogy milyen feltételekkel kapta Hunfalvy az amnesztiát? Vajon volt mögötte egyéb megegyezés? Honnan a fenéből hozzak neked erre bizonyítékot???
    Csak leírok tényeket:
    - a Habsburg rendszer ellensége
    - a szabadságharc bukásával bujkálnia kell
    - 1850-ben amnesztiát kap
    - 1851-ben pedig egy stabil jövedelmet biztosító állást egy állami intézményben (ami ugye Habsburg ellenőrzés alatt állt).
    - a finnugorizmus mellett is csak ez után áll ki
    - nem sokkal később kollégát kap, aki -mily véletlen- méginkább kiáll az elmélet mellett
    - Később "saját" lapja lesz.
    - fent említett kolléga gondol egyet és titkosít egy olyan leletet, mint a Tarih üngürüsz.
    Szerinted ez így logikai bukfencektől mentes? Mert szerintem nem. Csak akkor van értelme, ha közben valami olyan is történt, amiről nincs tudomása a publikumnak.
    Irányítani a múlt keresést nem csak erővel lehet. Elég, ha csak annyit mondtak nevezett úriembernek, hogy amnesztiát kap, támogatni fogjuk a jövőjét, soha szükséget szenvedni nem fog, de a mi általunk sugalmazott elmélet mellett kell kiállnia. Ellenkező esetben pár év várbörtön, teljes szakmai és anyagi ellehetetlenedés.

"Ez csak azért nem stimmel, mert ilyet az Udvar sosem csinált. "

Ez nagyon vicces! Szóval te ismered a habsburg udvar minden egyes döntését: publikust és titkosat egyaránt.... lol.