A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • gforce9
    Ha már ennyire benne vagy a témában, megtanulhatnál szöveget értelmezni magyarul. :)

Sehol, semmilyen végkövetkeztetést nem vontam le. Ismét csak bele akarod magyarázni. Kifejezetten arról a linkről írtam véleményt és ennyi. Pont. Az, hogy te e mögé mit akarsz beleolvasni az már a te fantáziád kérdése. 1 darab szót nem mondtam se a finnugor elmélet mellett, se ellen. A link hitelességét kérdőjeleztem meg. Ez nem tudom miért ilyen nehéz megérteni. Ha a másik félről derül ki ilyen és akad meg rajta a szemem, akkor !!ugyanezt!! tettem volna fordítva is. Biztos van ilyen is. De ezt is leírtam. Ismétlem, hátha eljut: Nem a témában foglaltam állást.

A fizikai példád meg eléggé rossz. A legtöbb vitatott témát, amit az áltudósok cincálgatnak pont, hogy nem tudod otthon ellenőrizni. Ezért könnyű megvezetni a témában járatlanabbakat. Ez egy jól bevált módszere a kamufizikusoknak. Olyanról beszélnek, amit nem lehet ellenőrizni, aztán, ha jól van előadva, elhiszik. Emiatt ott is él a gondolatmenet: Ha tudatos félrevezetésen érem az illetőt, onnantól hiteltelen a témában, teljesen függetlenül attól, hogy a téma miről is szól. Ha egy témába bele akarja ásni magát az ember, akkor alapvető az, hogy az ilyeneket - akár pro, akár kontra - kikukázza. Ami megmarad, annak a nyomán el lehet indulni. Szinte bármilyen témában az interneten fellelhető anyagok 10% valódi a 90% belemagyarázás, félrevezetés, szenzációhajhászás. Ez a téma sem kivétel ettől.