A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • szenyor Lopez
    Szerencsére van a másik oldal, aki teljesen korrekt és kész elfogadni más bizonyítékokat... Lásd ITT.

Csak néhány kiragadott mondat:
    "Honti László tanulmányaiban és az általa szerkesztett kötetben többször, több szerzőnél is felmerül a hasznos időtöltés szempontja. Érdemes-e ennyi értékes időt, munkát szánni a téves és több szempontból káros elméletek cáfolására, mint amennyi idő, munka már elment erre a közel 70 éve tartó és sorra ugyanoda kilyukadó vitában: az összehasonlító nyelvészek tartják az álláspontjukat, a tudományosan nem bizonyított és nem bizonyítható elméletek művelői pedig ugyanúgy nem hiszik el (!) a finnugor rokonságot, és ugyanúgy hajtogatják a maguk igazát. "

Be kéne tiltani a gondolkodást és a kutatást, szerintem ez lenne a megoldás.

"Kinek kellene itt változni? Valószínűleg mindkét oldalnak. A téves elméletek követőinek, akik meghallgatni sem kívánják a finnugristákat, és rendíthetetlennek érzik saját(os) bizonyításaikat. De a nyelvészek is megtehet(né)nek annyit, hogy nem röhögik ki olyan hangosan a romantikus elméleteket. "

Aki nem a hivatalos változat seggét nyalja, az romantikus elméleteket gyárt és ki kell röhögni??? Ilyent kimond egy magát komoly tudósnak valló ember? Nem mellesleg nyelvészek is vannak köztük...

"A „megegyezést” csak úgy lehet elképzelni, hogy a kétkedők belátással elfogadják a finnugor rokonságot."

Na el is jutottunk a végső megoldáshoz :)

"Meg hát kérdés az is, hogy kell-e itt még egy újabb forradalom. Az Európai Unió korában kell itt még eszményi őstörténet-kutatás?"

Ó dehogy, mi úgyis csak az eu másodlagos polgárai vagyunk. A nevünk legyen kuss. Sőt nem is kellenek nevek. Javaslom, hogy Magyarországon adjunk mindenkinek számokat, így a külföldiek is egyszerűbben tudnak majd ugráltatni minket.

Naszóval: leír egy rakás baromságot, de én annak a híve vagyok, hogy igyekszem kivenni magamnak azokat az információkat, amelyektől épülni tudok és gyarapodik a tudásom. Úgyhogy figyelmesen olvastam azt a cikket is.

Ez pedig a Marácz féle írásból van és ez a lényeg:
    "A tudományban nincsenek örök igazságok, dogmák. A tudományban elméletek léteznek, amelyeket új tények felbukkanásakor ezekkel a tényekkel szembesíteni kell."

Nincs mit hozzátenni.

"Honti szerint ez nem szükséges, mert szerinte a "magyar nyelv finnugor eredete a XVIII. század közepétől ténynek tekinthető""