A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • DantesHUN
    Csak annyi a baj, hogy kapásból azt állítja hogy a finnugor nyelvvel csak szavak alapján van összehasonlítás.

Ez nem igaz. Nyelvtan, ragok, stb. egyébként az etruszkos elméletet kitaláló olasz pasas is ilyen irányból rokonított-állítólag , bizonyára hibásan-

Mindegy, tehát nem szavak alapján!

A másik ami nem igaz, hogy a uralkodó a magyarok elnyomása miatt Budenz meg Hunfalvy-t, stb. Szépen hangzik, de az igazság az az udvar éppen hogy elnyomta őket. Épp az ellenkezője volt igaz, minden kutatást, mimdegy hogy az török vagy finnugur rokonságot akart igazolni, egyiket se támogatta az udvar, hanem ellenkezőleg!

Tudom ez két gyakori érv, de egyik se igaz,, és ezzel én nem védem a finnugor elméletet. egy szóval se mondom hogy igaz, és semmi kedvem az igaz/nem igaz marhaságon vitázni, de ez a két érv egyszerűen hamis.