A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • primavis
    Beteszek ide egy ottani hozzászólást, amivel teljes mértékben egyet értek:
    Nos:
    1. a Würm 110.000 évig tartott (ha a Holocént leszámoljuk, mert nem tudjuk, hogy interstadiális vagy interglaciális-e) s nem 70.000 évig;
    2. három eljegesedésből (stadiális) és 2 enyhébb szakaszból (interstadiális) áll, tehát nem egy folyamatos 70.000 éves eljegesedés;
    3. az európai jégpajzs a sarkvidéktől a kb. 50 szélességi fokig tartott, tehát jó távol maradt a mediterániumtól, nem ment túl az Ural hegységen (ott is fagyos volt a talaj, de nem volt folyamatos jégpajzs) és nem érintette a brit szigeteket,(amelyek még nem váltak el a kontinenstől) s a tengerpartot;
    4. a Kárpát-medencében volt valaha tenger/tó, de a pliocénra (5 millió éve) feltöltődött, a holocénban semmi ilyen nem volt, ergo nem volt ok felmenni a magasabb helyekre sem.
    Eddig hallgattam az előadást (kb. 11 perc), de ennyi elég is volt belőle. Én híve vagyok az alternatív tudománynak, ha az szembeszáll a dogmákkal, de a valós tényeknek ellentmondó elképzeléseknek nem tudok tapsolni. Sajnálom...