A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #4225 Jó-jó.
De válaszold akkor meg ezt nekem.
Már kérdeztem. Tehát minden Árpád-házi király az volt?
Péter is? Aba Sámuel is? III. András akkor már nem? (ha Kálmánnal befejeződik Dümmert szerint?)
Mi van I. Gézával és I. Szent Lászlóval? Mert hát a hivatalos király ekkor Salamon! 1087-ig amíg meg nem hal. Az egy dolog, hogy nem uralkodik, és elzavarták, de attól még koronás, felkent király.
Ezek hogy illenek bele az egész táltos elméletbe?
És mi van az ellen királyokkal(igaz ők Kálmán utánniak)
Valamint a különféle trónkövetelőkkel? (bár ők is Kálmán utánniak, de tényleg. Borisz ? Ő lehet hogy Kálmán fia. Na és Bors és Iván ?)
No ez az egyik problémám.
A másik. Kálmánnál szűnik meg. Érdekes. Kálmán az istváni politika igazi folytatója. Nem csoda, hisz papnak nevelték. Terjeszti az István kultuszt, kitalálja és megíratja a koronaküldést.
Na most, az a király, aki követi Istvánt, és István kultuszát erősíti ő szünteti meg ezt a táltos-dolgot? Pedig Istvánnak is ilyen táltos-királynak kellet lennie.
Más dolgokban Istvánt követi, de ebben épp ellenkezőleg?
Ráadásul Kálmán pápapárti. ( mi más lehetne?)
És ha Kálmánnál szakad meg miért? Azért mert testileg torz volt máris leszámol az egész táltos-dologgal?
Vagy mert egyházi személy volt, eredetileg pap, tanult ember és pápához közeledett?
De ha már Kálmán. Azt írja ügye az ismert törvényben, hogy strigák melyek nincsenek említés se essék( és nem boszorkányok) Striga, azaz a Szépasszonyok, akik elváltják az egészséges gyereket, csúf, torzra.
Tévesen sokan azt látták bele, hogy Kálmán a felvilágosult uralkodó leszámol a babonasággal...de nem. Kálmán azért mondja ezt ki, mert a néphit szerint ő is ilyen elváltott torz személy.