A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #410 Drága egyetlen bogaram, kedves, okos, művelt, jól informált TDantes. :D Szeretném felhívni a figyelmedet arra az általad oly ügyesen megkerült tényre, hogy én a ROKONSÁGOT, nem pedig a két nyelv rokon kapcsolatát vitatom! Azt, hogy nyelvtani, és pár szóbéli egyezés van, azt nem tagadtam! Csak ezt te valamilyen furmányos okból figyelmen kívül hagyod!
Nem a rokonaink! Vázoltam, hogy milyen szálaknak KELL egyezniük ahhoz, hogy ként nép rokonságát igazolni lehessen. Az, hogy két népcsoport, egyazon nyelvcsaládba tartozik, vagy azt tudósok oda sorolták, az nem jelenti azt, hogy az a két nép feltétlenül rokona is egymásnak. Erre ÉKES bizonyíték a TE orosz-spanyol példád! ROKONOK? NEM! EGY NYELVCSALÁDBA TARTOZNAK? IGEN!
Eleinte szépen értelmesen beszéltem hozzád, de egyszerűen nem vagy hajlandó elolvasni amit az ember ír. Így nagyon nehéz! Főleg, ha mindenki más pszichológushoz küldesz, akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel. Ne akard, hogy én is küldjelek valahova! :D
Ha megpukkadsz, ha nem, ha fák, ha nem, akkor is döntő érvekkel bizonyítható a Szkíta - HUN - Magyar kontinuitás. Tudom, hogy ez fáj, de ettől még így van. Az eddig belinkelt SAJÁT írásaim ezt (is) taglalják. Érvek, ellenérvek vannak, és 100%-ra semmit nem lehet bizonyítani. Ez nem matematika! Azt kell vizsgálni, hogy az általad hülyének nézett régi krónikások például mit mondanak szerte a világban abból a korból. Mit mondanak a régészeti leletek. Mit mondanak az antropológusok, genetikusok. Mit árul el a népszokás, az öltözködés, a hagyományok, a népzene. Pentatóniáról hallott már az Úr? Láttál már Betlehemes játékokat? Olvastad a régi krónikák fordításait? Elolvastad amiket belinkeltem? Te linkeltél be valami forrást, hogy te mire építed a véleményedet?
Azonkívül, hogy rajtad kívül mindenki hülye hangzott el érv tőled? Mert az a wikipédiás nyelvtani hasonlítás kevés... mellesleg nem tudom ki vitatkozott azon, hogy a nyelvtan más lenne? Az, hogy mi beszélünk egy nyelvet, annak van egy struktúrája, és az, hogy a finneké ehhez nyomokban hasonlít, már ne is haragudj, de ez mit bizonyít azon kívül, hogy mondjuk valaha, valahol, élhettek a közelünkben, vagy éppen élhettek olyan népcsoport közelében, aki szintén ilyen ragozó struktúrát használ? Mit bizonyít annak tükrében, hogy ezen kívül mindenben mások mint mi? Hmmm?
Próbáld meg egy picit elfelejteni az akadémiát, és azt az érvet, hogy anno mindenki tévedett, mert, ha véletlenül most te, vagy az akadémia téved, akkor az ilyen heves hittérítés bezony nagyon kellemetlen tud lenni! Hogy a Te példáddal éljek, a végén nehogy kiderüljön bogaram, hogy a Föld nem lapos...
Látod, nem bírtam nélküled! :D :D :D