A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #4067 Egy rakás dolgot akartam írni, csak mindig vacakol a net, és ötödjére kezdem újra. Na mindegy.
Szóval. Ha fontos kérdések, akkor miért nem foglalkozunk velük? És nem csak az sg.hu fórumra értem. Körül lehet nézni az interneten, az alant vázolt kérdésekkel alig-alig foglalkoznak.
Pedig, ez az igazi történelem tudomány! Ezek a kérdések , mert ezekre források alapján kereshetünk válaszokat, és történelem mint tudomány források alapján dolgozik azokból von le következtetéseket.
A nyelvészet és genetika is fontos, sőt nagyon fontos, de csak mint segéd tudományok.
A hivatalos álláspont pedig nem dogmatikus. Ma is írtam, és így van, valaha az volt, főleg a rendszerválltás előtt. De ez érthető. Az is érthető valahol, hogy sok akkori párt nevelésben részesült történész is maradt dogmatikus.
De a hivalatos álláspont is változik folyamatosan. Új eredmények bukkannak fel.
A másik fontos dolog,hogy épp ez a lényeg, hogy nem az áltudományos halandzsázók fognak új eredményeket hozni, hanem éppenhogy a hivatalos álláspont képviselői, mert ők azok akik felül vizsgálják a korábbi elméleteket.
Ez egyébként egy normális történész esetében , teljesen helyén való, hiszen nem lehet kijelenteni hogy valami 100%-ig biztos, mindig merülhetnek fel új források, új régészeti leletek. Egy történész mindig legyen kész újra értelmezni a dolgokat.
Én biztos vagyok benne a következő években alaposan változni fog a magyar őstörénet. Sőt, már most is változik, mert a felsőoktatában nem igazán arról beszélnek amiről a középiskolában. Sajnos a középiskolai oktatás, évtizedekkel elmaradott.
De egy másik példa, az evolúció. A darwinistákra is mindig azt mondják, hogy dogmatikusak, nem fogadnak el új eredményeket, stb. Ez sem így van. Sok az új eredmény, sok az új elmélet, és ezeket tanítják is, nem titkolja ám el a ,,csúnya hivatalos MTA" tanítják.
Érdekes, az ember őstörténeténél a kreácionizmussal az intteligens tervezéssel is foglalkoztunk, pedig állítólag a hivatalos álláspont ilyesmivel nem foglalkozik.
Hát én nem ezt tapasztaltam.
A baj, hogy a középiskolákba, és az átlag emberhez ezek a dolgok nem igazán jutnak el.
Nekem szerencsém van , remek történészekkel szoktam értekezni, és őszintén szólva marhára megleptek.
És a másik dolog, ha egy történész érvekkel, forrásokkal támasztja alá a mondanivalóját, azt már kapásból könnyebben fogadom el, mint az olyan szerzők cikkeit, akiknál tárgyi tévedések vannak, a nem felel meg a forma a tudományos publikálás szabályainak ,stb ,stb.