A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #4007 Tudod, egy áltudományos halandzsa szövegben pontosan elmegy ,hogy van középkori Olaszország, meg hogy csak félig vagy éppen félig sem ismeri valaki a római mondákat, de azért ír róluk.
Egy tudományos igénnyel megírt szövegben ez nem elfogadható. És ezt már leírtam párszor, az a nagy baj, hogy titeket ez nem zavar. Nincs igényetek, a normális, igényes munkákra.
Jó ez is nektek.
Azt se mondjuk hogy Németország a középkorban. De lehetne mondani más példát is, például a II. világháborúban nem emlegetünk Szovjetuniót, hanem Szovjet-Oroszországot.
Vagy a mai időkben Angliát nem keverjük az Egyesült Királysággal.
Az hogy köznyelvben elfogadott, az egy dolog. Egy tudományos írásban, viszont nem a köznyelv szerint fogalmazunk, hanem az adott tudomány ág szakszavaival.
De amint mondtam, ez egy áltudományos halandzsa, de nektek ez is jó.
Ez pontosan olyan dolog, ha élhetek egy az életből vett hasonlattal, sokak számára teljesen kielégítő szórakozás a Való Világ bámulása.
Nekem nem, de akinek tetszik szíve joga, csak ne akarja senki a Való Világot értékes kulturális műsorként beállítani.
Ugyanígy, Magyar Adorján cikkét se állítsa be senki igényes tudományos cikknek. Mert nem az.
Egyébként érdekes, mert életrajza alapján Magyar Adorján Rómában is tanult. Ennek tükrében , nagy furcsa hogy még egy általános iskolás szintjén sem ismeri a római mitológiát.
Ezt nehezen hiszem el, már nem azért.