A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • jackoneill90
    most írok ide először és valszeg utoljára, de ezt most láttam a tvben és gondoltam megosztom veletek. Egy népcsoportról volt szó, névszerint a MAGAROK -ról. Életükről meséltek, egy kicsit az őseikről meg ilyenek. Elég érdekesnek találtam a magyar megnevezésüket( Magar), hogy egy betű híján egyezik a kettő. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a műsor végén felvetették hogy össze kellene vetni a székely rovásírást a magar rovásírással.Lenne hasonlóság a kettő között? Lehet, hogy ez a népcsoport velünk magyarokkal és székelyekkel is rokonságban állnak? Azért írom külön székelyt mert úgytudom hogy ők eredetileg valami más hunhoz hasonló népből lettek honfitársaink( bocs ha nagyon tévedek, nézzétek el). Ja még azt is említették hogy ezeknek a magaroknak saját királyságuk is volt, de szegények mára olyan kevesen vannak, hogy már nagyon oktatás sincs a saját nyelvükön. Elnyomják ezek a gonosz Nepáliak őket is mint sok más kis népcsoportot a világban. Sajnálom,hogy mind kevesebb az esély pontosan megtudni honnan is jöttek őseink :( . Végére egy kis ismertető: