A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Savaran
    Volt már szó sok mindenről itt a fórumon, kiveséztük a finnugrista vallást, a turanista "belsző ászia" vonalat, az "általunk" igaznak gondolt "ős-km-kiáramlások-visszatérések" elméletet.

Egyvalami kimaradt, bizony ilyen is van már, mégpedig az indoiráni/árja vonal, ami legfőképpen genetikára alapoz r1a/r1b-re és ezek altípusaira,
    oly módon hogy indó csoportba sorolja ezeket és a magyart egy óindoiráni népként aposztrofálja, ami a dél-urálnál nyelvet cserélt.

Személyes véleményem szerint nagyon nagyon sok igazság van abban amit a szerzője leír, minden tiszteletem az övé de szerintem ez olyan ferdítés lesz mint a "belsző ászia".

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye, kérek mindenkit hogy olvassa el a három linket sorrendben mert csak így van értelme, köszönöm.

Börzsöny és vallási kapcsolatok

Mik vogymuk? R1a/R1b vogymuk!

Indoiráni párhuzamok