A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
lopbisz #3663 Akkor szimplán félre értelmezted Magyar Adorjánt.
Ő arról beszél, hogy amikor elkezdte az őstörténelem kutatást beleset a kötelező hibákba, amin aztán túl tudott lépni.
Először a finnugor propagandába, mert gyerek korában azt tanították de értelmes ember révén gyorsan átlátta a szitát.
A finnugor után beleesett a türk propagandába amit ő Ázsia nomád propagandának hiv.
Ebbe is szinte minden normális őstörténelem kutató becumizza ( most is sokan) én is 4 éve. Bár én ösztönösen mindig tagadtam a türk elméletet, megérzéseim ritkán csalnak.
De a "türk dolgon" rengetegen nem tudnak továbblépni, mint például Kiszely sem, pedig elméletileg értelmes ember.
De visszatérve Magyar Adorjánra ügyesen a türk elméletet is megcáfolta és jöttek a rovásírás és a kifejezetten jó megállapításai.
Akkoriban az összes őstörtenelem kutató közt ő állt legközelebb az igazsághoz vezető úton.
Viszont ő is tévedett. Túlságosan az ária vonulatban hitt és teljesen elkülönítette a KM népet és a hazatérő népeket, pedig ő is hazatérőnek hívta őket.
Közbe mára kiderült vagy nagy valószínűségél kimondható, hogy az ária elmélet is egy kamu.
De a KM nép és a hazatérés az megállja a helyét mai napig és ez írányú kutatásokból folyamatosan jönnek új infók. De akkoriban ilyen teljesítmény elérni mint Magyar Adorján nem semmi, amikor még genetikai kutatás sem volt akkoriban. Még is rájött rengeteg mindenre.
Szóval senki nem mondott olyat, hogy mindent tud.
De aki nincs tisztában az alapokkal, például, hogy Magyar Adorján mit állít és merre fellé mennek az új kutatások. Az inkább tanuljon és csak utána "harciaskodjon"
Egyébként volt egy olyan emberke, akinek most nem jut eszembe a neve, de majd megkeresem.
A Horthy rendszerben vezető tudós volt és finnugrozott.
Végül belátta és nagyon szégyellte magát, hogy hamis elméletben hitt és totálisan felülbírálta magát.
Ő róla ilyen tekintetben tényleg példát lehet venni.
Ő volt az egyetlen finnugorozó, aki megmerte változtatni az elképzelését és beismerte hibáját.
Manapság egy ilyen finnugrozó sincs, kivétel talán Bakay Kornél, aki szintén MTA is volt de végül belátta, hogy orbitális nagy baromságokat hitt igaznak.