A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
szenyor Lopez #3659 Kicsit OFF lesz, de azért releváns is:
Nem értem miért kell egymást marni és mire jó az a fajta ledorongolás, amit itt néhányan művelnek. Ha már szóba került Magyar Adorján neve, álljon itt egy idézet tőle:
"A magyar nyelvből is magyarázgatott nekem akkor egyet-mást, amit azonban, még félig gyermekésszel, nem értettem és komolyan venni sem tudtam, később pedig az általa mondottakra visszaemlékezve, mindazt téves fejtegetéseknek tartottam, mert hiszen akkor még kevés nyelvismereteim voltak, és én is az „ázsiai nomádság” elmélete befolyása alatt állottam, abban hittem. Holott ma belátom, hogy habár Désy állításai részben tényleg tévesek, de mégis egy még ismeretlen de nagyszerű valóság derengései voltak, amelyet ő székely őseitől, atyáitól örökölt. "
Az az ember, aki később összeállított egy művet az ősmagyarságról, először maga sem hitt benne és nem ismerte. Ezt azonban nem szégyellte, nem mondta azt, hogy ő sosem volt tévedhetetlen, hanem igenis elismerte, hogy az új információk hatására változott a véleménye. Sokan példát vehetnének róla, mert kitudja, hogy éppen nem polarka lesz e az, aki eljut egyszer addig ebben a témában, ameddig azelőtt senki más nem jutott... De mindegy is, hogy polarka-ról beszélünk vagy másról: némi tolerancia és a tévedhetetlenségbe vetett vakhit mellőzése jobban ösztökél a múlt közös megismerésére és a kutatásra, mint a torzsalkodás.