A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu hun
    LOL
    Ezek után akarod megmagyarázni, hogy amit itt előadtok az nem politikai hátterű manipuláció?
    Az utóbbi pár hsz-ből nem az jön le.

Egyébként szép hogy fikázzátok a finnugor elméletet, csak arról feledkeztek meg, hogy az is fejlődött az idők során. És az elmélet mai állapotáról nem ejtetek szót, csak a 150 éves feltételezéseket vagytok képesek fikázni. Közönséges hazugság jó része annak amit összehordtok az MTA-ról. Én sose mondtam hogy egy tökéletes szervezet lenne, semmi nem az, de kicsit fordítva ültök a lovon mikor vádoljátok. Az a helyzet, hogy épp ti szeretnétek történelmet hamisítani. De nem fog ám összejönni.

Az újonnan idelátogatóknak mondanám, hogy nem igaz az hogy nem esett szó korábban valós történelemről. Persze nem csodálom hogyha valaki ide betéved és nincs kedve tovább olvasgatni. A jobbikos propaganda elég töményen jelen van, alig találni értelmes hsz-t.
    Volt ám szó Kőrösi Csomáról, Vámbéryról, Stein Aurélről is, akik alapvetően változtatták meg őstörténelmünk szemléletét. Már rég nem egyetlen vonalon kutakodnak a történészek.
    Még olyan területekre is kiterjed a vizsgálódás ahol igen kevés a nyom. Tudományosan még sose bizonyították az Ujgur rokonságot, de döbbenetes a hasonlóság főleg a székely vonalat illetően. Ennek aztán vannak vonzatai, amik újabb területek felé nyitnak. Tehát egyáltalán nem igaz hogy nincs előrelépés, és nem nyitottak az új elméletekre. Csak hát ezt az őskárpáti ökörséget nem hogy tudományosan bizonyítani, de ép ésszel belátni sem könnyű annak aki akár csak közepesen tájékozott a történelemben.