6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
ahddub #3361 Még a magyar őstöri is elég nekem, nem zendítek rá a trükkökére :D -
#3360 Ja és ez már bőven 1000 körül volt! -
#3359 "ezért gondolom azt a török is valami ilyesmi lesz. szumír király altáji köznép."
Pontosan nem tudom, de a türkök belső Ázsiából jutottak el Anatóliába, max leuralták az ős anatóliai népek maradékát, ha egyáltalán maradt ott valami, nemhinném hogy sok közük lenne ezekhez a dolgokhoz, átvettek tőlünk ezt azt. -
#3358 Nekem is vannak kun felmenőim, de ettől még nem leszek elfogult, azért mert ilyen Kiszely félék ezrével törököznek attól még én nem hiszek nekik.
Maximum türközni lehetne esetleg, az ilyen 5% körüli, vagy nemtudom menyi r1a-val a törökök NEM rokonnép, csak kulturálisan!
A szeldzsuk türkök óta amúgy sem azok akik voltak!
Az meg hogy 100 krónikába türköknek az ugye nem török, a lovas népeket mindig az adott divat szerint hívták, ókorban szkíta, középkorban aki lovon ült és íjazott az türk.... -
ahddub #3357 Az is kacifántos, hogy két szálon fut a medence-közel kelet kérdése is, a kőrös kultúra a köcsögeivel, parasztjaival biza anatóliából jött, az nem km találmány. összevegyült a gravettiekkel és elindult egy folyamat, amit 5500 éve a kurgán lovas agresszorai késztettek kivándorlásra az alföldi tellekről. visszatértek kőrős őseik termékeny félhold-anatólia vidékére, és majd innen indul a sumér. ami fent szubartuból kitágul szibériáig , lenn meg a Kaspi Mediterráneumba vándorol, na és ez a vándorlás lesz majd daha, úz, avar, hun.más tájegység más nyelvű behódított név. ezért gondolom azt a török is valami ilyesmi lesz. szumír király altáji köznép. -
ahddub #3356 Nekem van török ősöm a palóc-kun nagyanyám XD De ő nem Árpád szabíraival és onogurjaival érkezett! Dr. Padányi Viktor még a suméreket is ős-töröközi, Alinei meg a kurgán kultúrát, igazából még a törökök őstörije is tisztázatlan, az a baj. Mert ők sem biztos, hogy az Altáj lábánál jöttek létre. A Tarihi Üngürüsz azt mondja Hunor Adzsem országából ( a mai Irán-De Szubartu is még ide tartozik) egy alán fejedelem asszonyt vett nőül, akinek apja a tatárok kánja volt. Halála után ezt a "népet " örökölte Hunor és vélük szált ki Dzsiddijából(Szkítia) Pannóniába ahol hasonló nyelvű népeket lelt. A Madzsar Tarihi szerint Kattar volt aki behozta a hunokat a Medencébe 373 után, ez a hun honfoglalás éve ügyebá. Szal ami fix ezek a tatárok az onogurok volnának, Hunor és udvara meg a szabír ügyebá, ezért 373 előtt a Medencét a szarmaták lakták nekik kellett tehát ezen az "uralaltáji" valójában agglutinatív nyelven anyázni a porfelhő miatt. Biztos ,hogy a törököknek is van közük a mi őstörinkhez, ennek mikéntje a kérdés. Naddeo szerint csupán csapódtak. De sajna ezzel ő van így egyedül.. -
Solt #3355 Ezt én sem szeretném, remélem nem is lesz így! :) -
#3354 Lehet igazad van, csak lassan török imádatba megy át ez az egész, mármint a kutatás, ami még hivatalosan nincs is:)
-
Solt #3353 Túl reagálod szerintem. Kétség kívül benne van ez a lehetőség amit mondasz, de egyelőre szerintem ez is nagy lépés. Egyszer a KM folytonosság is napirenden lesz. -
#3352 Alapjában jó dolgokról beszél, de a török-szkíta dolog....az pont az amióta évek óta félek! Mert a finnugrizmus lábai már remegnek, és tudják hogy kell a váltás, most majd törökök leszünk....megáll az eszem, a törökök akkor szkíták mikor a kínaiak vikingek...istenem vége lesz az egyik baromságnak és csinálnak helyette egy még nagyobbat, remek ez igazán remek! -
Az 1. hozzaszolasban is ez olvashato. Nem hittem volna, hogy elhangzik a Magyar Parlamentben. Le a kalappal a Jobbik elott! -
ahddub #3350 jó, hogy a fórum többsége épalmájú, az pedig örvendetes, hogy nem csak e forúmé az! ébred a szabír, a királyi szkíták, hunok és avarok népe a medencei ősfolytonosság ma is él! -
ahddub #3349 szar alapokra szar ház épül, és csak szar mérnökök hisznek benne, hogy nem dől össze! amúgy Henkey, Bartucz és Fehér munkásságai után kezdtek bele, a hülyeségre történő rákontrázásra! e szerint az eredeti urali népet (ami sosem létezett!) a keveredés eltörökösítette! Xd akkor már inkább belső-ázsia nem? mint az ural, ha már kihalt a nyelvadó??? katyvasz majmoknak. most pedig nézzük honnan és kiktől származtatják magukat a: finnek= kelet európa , jégkor utáni őslakóktól! a manysik: északra húzódott hunoktól! mind mind a helyes útról! sokáig voltunk gyarmat, ahol a gyarmatosítók kitenyésztettek egy vegetatív véglény nomenklatúrát! ez csapott be téged kedves uhu! meg lettél vezetve, mint riska a réten! de ne csüggedj, boldogak a lelki szegények! -
uwu hun #3348 Hát mondjuk az oktatás mai színvonaláról nekem is megvan a véleményem. -
#3347 "Fizikából se tanítják a legmodernebb anyagmodelleket"
Ja gondolom hogy nem, földrajz-csillagászat tantárgyban sem hiszem hogy megemlítenének Stephen Hawkingokat:)
De ez az oktatás fogyatékossága ami többek között a libsik miatt van. -
#3346 Nem értelmezek rajta már semmit, mert épületes baromságról nincs mit már beszélni. -
#3345 Pont hogy én nem:) -
uwu hun #3344 Mármint te. Én nem. -
uwu hun #3343 Mert az elég egyszerű ahhoz hogy beférjen az anyagba.
Fizikából se tanítják a legmodernebb anyagmodelleket, csak a Hook törvényt.
Egyébként mikor én jártam iskolába nekem elmondták hogy nem olyan egyszerű ám az ügy, és Kőrösi Csomáról is szerettek nekünk beszélni. És nem hiszem van aki ne tartaná nagyra.
-
uwu hun #3342 Mondjuk ezt így még tényleg nem hallottam, csak bakaitól :) -
#3341 "A finnugor elmélet csak a nyelvünk múltjára ad választ."
Ennek ellenére származáselméletnek értelmezik! -
#3340 "Már rég nem egyetlen vonalon kutakodnak a történészek."
Érdekes a törikönyvekben csak a nosztalgikus verzió van bent:) -
#3339 Ezt nem ertem. Pont, hogy azt hirdeti a Jobbik, hogy vizsgalni kell az ugyet mert furcsa dolgok vannak az elmeletek korul, pl. politikailag toljak a finnugort.
A Jobbik soha nem mondta, hogy aki elhiszi a finnugrista elmeletet, az magyarellenes, ez amugyis butasag, hanem hogy fuggetlenul kene mar vizsgalni, tenyleg arra kene kolteni a miliardokat, nem a Heller es tsai zsebet tomni. Ennyi.
Amit te gondolsz a Jobbikrol, azt az index es az origo meg hasonlo mediumok sugalljak. Nezd meg, a valasztasi programjat vagy hallgass meg egy nyilatkozatukat a temaban. -
Solt #3338 Szegénynek nem jut el az agyáig, hogy az őstörténeti kutatások egy csöppet régebbiek a jobbiknál... -
#3337 Nem tudtál írni mert az összes nicked le volt tiltva. -
#3336 Bár számtalanszor le lett már írva, hogy minden tökéletesen beleillik a magyar folytonosság a Kárpát-medencében elméletbe. (kirajzások, visszatérések)
Ez a terület még az utolsó jégkorszak alatt is jégmentes volt, aminek a peremén élhettek az akkor és később is hasonló életmódot folytató népek, akik a jégtakaró visszahúzódásával húzódtak Északra, folytatva ugyanazt az életmódot. A nyelvi kapcsolat velük ide vezethető és nem a kitalált urali őshazába.
Az Árpád féle hazatérést is csak a Habsburgok óta hívják honfoglalásnak, addig hon visszafoglalás, hazatérés, stb-ként volt természetes emlegetni.
Már lászló Gyula is tudta, hogy hogy nem lehetett úgy ahogy még mindig tanítják.
Egy kis olvasnivaló a nem zakóevőknek ! -
uwu hun #3335 Hetek óta nem írtam ide, és tele lett jobbikkal a topik.
Így aztán nem értem hogy gondolod ezt a provokálós dolgot.
Egyébként eszem ágába se volt írni, de mivel emlegettetek, gondoltam nem hagyom ki. Én szeretem ha provokálnak, mert akkor jogosan lehet reterdáltkodni, ami az egyik kedvenc időtöltésem ilyen társaságba.
A fentebbieket úgy értem erkölcsileg jogos, tudom hogy nem illik a fórumon ilyet csinálni, csak leszarom. XD
Imádom ezt a gyagyás bandát amit ide taszított a sors. A rajongótok vagyok. XD
-
lopbisz #3334 "Ez biztos?"
Igen biztos. Az átalakulási folyamatod már elkezdődött, lentebb bizonyítottad Egyedül ellenszere az átalakulásnak az erkölcsi alap és az érdek nélküli köpönyegforgatás. Mivel ilyen képességgel te nem rendelkezel, kétlem, hogy sikerülne az átalakulást megakadályoznod. Egyébként nem is kell mert az átalakulással legalább az igazságot harsogod majd. -
lopbisz #3333 Én nem politizálok, csak te provokálod az embereket. Egyébként azthiszed nem vettem észre, hogy a moderátorhoz mentél és kampányolsz? Vicces egy olyan "emberkétől" mint te, akit már úgy 40 szer kitiltottak minden állcinkjével együtt és most sértetten toporzékol a fórum ellen. -
uwu hun #3332 Ez biztos?
Mondjuk tök mindegy, elég off itt a jövőről találgatni. Ez olyan történelmi téma lenne, ha nem politizálnátok folyton. -
lopbisz #3331 "Én sose mondtam hogy nincs finnugor rokonság" Nem is mondtam, hogy nem mondtad, de majd fogod. Szövegértelemezés..
A többi szövegeddel meg bionyitód a "kamélonoskodást" amiről írtam is. És nincs hazugság elég vissza olvasni téged 1 éve. A finnugoron kivűl mindent fikáztál, ami az őseredettel kapcsolatos volt. Most, hogy a mestereid nem tudják tagadni a tényeket és elkedztek arról maszatolni, hogy ők mindig is a nyelvről beszéltek és összetett a történelem stb. Már is azonnal te is béégeted, a többi bogyószedő hivel együtt. Ha az elmúlt év tendenciáit nézzük. Körülbelül 5 év múlva a finnugor nyelv cáfolata is el fog terjedni és akkor már semmi zavaros kifogás nem lehet. Ilyenkor a mestereiddel együtt te is szépen át fogsz alakulni.
-
Solt #3330 Fogalma sincs róla, de ebben semmi új nincs. Nem az a dolga, hogy értsen hozzá. -
uwu hun #3329 Igen tudom, és aki mást mond az magyarellenes. XD -
uwu hun #3328 Én sose mondtam hogy nincs finnugor rokonság. Nem értem miért hazudsz, bárki visszaolvashat miket írtam akár évekkel ezelőtt is.
Ha egy igazi történészt megkérdezel hogy honnan jöttünk, nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy "mindenhonnan".
és elég hosszadalmasan fog válaszolni, mert az az igazság hogy nagyon összetett ám az őstörténetünk. Nem nagy horda módjára vonultunk egyik hejről a másikra. Majdnem minden ázsiai néppel van kapcsolat. Egyes vonalakon ez erősebb, másoknál ez gyengébb. A finnugor elmélet csak a nyelvünk múltjára ad választ. A magyarság története sokkal komlikáltabb. Régen a nyelvkutatásban látták az östörténelem egészét, ennek azért már rég vége van. -
#3327 Jobbikos propaganda?! Te tudod mirol beszelsz? :)
A Jobbik szorgalmazza CSAK egy magyarsagot kutato fuggetlen intezet felallitasat, ugyanis jelenleg nincs.
Az MTA koltsegvetesebol tobb kerul a perui kecskek nyalanak elemzesere, mint a magyar eredet kutatasara. Heller-fele magyarellenes nyereszkedokrol, bar ok a tobbseg jelenleg, ne is beszeljunk...
Szoval a Jobbik szerint mielobb el kene inditani a nagykoltsegvetesu kutatasokat ahelyett, hogy nyalfrocsogve finnugroznanak. Persze Vonanak es masoknak is van szubjektiv velemenyuk, valoszinuleg Vona tobbet ert a temahoz, mint pl. mi, de nem az szamit, hanem a leendo intezet eredmenyei. -
lopbisz #3326 Nah megint bekapcsolt a diktafon, csak most sunyi módon.
Akárhogy erőlködsz a meséiddel, a bogyószedő hívők közül, körülbelül 5 év múlva te leszel az első aki tagadni fogja a finnugor elméletet, avval a szöveggel, hogy te sosem mondtad, hogy van rokonság...
Most is már lightosan ujgorozol. Közbe 1 éve még mindent elutasítottál.
Csak akkor váltasz köpönyegeget ha az érdeked úgy kívánja. Pfuj... -
uwu hun #3325 LOL
Ezek után akarod megmagyarázni, hogy amit itt előadtok az nem politikai hátterű manipuláció?
Az utóbbi pár hsz-ből nem az jön le.
Egyébként szép hogy fikázzátok a finnugor elméletet, csak arról feledkeztek meg, hogy az is fejlődött az idők során. És az elmélet mai állapotáról nem ejtetek szót, csak a 150 éves feltételezéseket vagytok képesek fikázni. Közönséges hazugság jó része annak amit összehordtok az MTA-ról. Én sose mondtam hogy egy tökéletes szervezet lenne, semmi nem az, de kicsit fordítva ültök a lovon mikor vádoljátok. Az a helyzet, hogy épp ti szeretnétek történelmet hamisítani. De nem fog ám összejönni.
Az újonnan idelátogatóknak mondanám, hogy nem igaz az hogy nem esett szó korábban valós történelemről. Persze nem csodálom hogyha valaki ide betéved és nincs kedve tovább olvasgatni. A jobbikos propaganda elég töményen jelen van, alig találni értelmes hsz-t.
Volt ám szó Kőrösi Csomáról, Vámbéryról, Stein Aurélről is, akik alapvetően változtatták meg őstörténelmünk szemléletét. Már rég nem egyetlen vonalon kutakodnak a történészek.
Még olyan területekre is kiterjed a vizsgálódás ahol igen kevés a nyom. Tudományosan még sose bizonyították az Ujgur rokonságot, de döbbenetes a hasonlóság főleg a székely vonalat illetően. Ennek aztán vannak vonzatai, amik újabb területek felé nyitnak. Tehát egyáltalán nem igaz hogy nincs előrelépés, és nem nyitottak az új elméletekre. Csak hát ezt az őskárpáti ökörséget nem hogy tudományosan bizonyítani, de ép ésszel belátni sem könnyű annak aki akár csak közepesen tájékozott a történelemben.
-
ahddub #3324 molylepke vagy zakó evő: a zakó a nagy vereséget jelenti aki pedig benyeli az a zakó evő vagyis a vesztes fél a molylepke. a fórumon uwu és tdantes tetszelegnek e szerepben. a szittya-hun nemezis elszenvedőiként. a vita érvek és ellenérvek rendszerbe foglalt kommunikációs csatornája. aki nem képes érvelni, az a vita vesztes fele. a vesztes fél vagy úriemberként elismeri a győztes fél fölényét, vagy pedig támad, terel, sérteget, vádol. vagyis molylepkül. :) remélem érthető voltam :D
-
ahddub #3323 mindennek eljön a böjtje, a sehonnai oláhok ellopták a daha-dák, tochár-trák múltunkat, az örmények szubartu-mitanni királyságainkra csaptak le, a 19. századi német és francia majmócik az árja elmélethez csaptak minden ismeretlen nyelvű kultúrát (sumér, szkíta)ugyanis valójában semmi nyelvi emlék nem volt egészen a issyk kurgán rovásírásos leleteiig a szkítákról, de nem nem mi ugrottunk erre , hanem a törökök! szal. mostmán a szkíta nem csak iráni de török is! minden csak magyar nem! a medence pedig hol kelta őshaza, hol szláv. egyvalamire mégis jó ez a mizéria, ebből tudni (többek között) melyik politikai formáció a magyar, és melyik a zsidó-árja szopkodó! CSAK A JOBBIK! -
#3322 Pont ez a lényeg, hogy sajnos rengeteg normális finnugrász lelki problémát csinál ebből mármint abból hogy mondjuk 20 évig ezt a marhaságot tanította, ezért nevezik egyfajta vallásnak ezt, érdekes hogy más tudományággal összehasonlítva, például csillagászat ott minden tíz évben elfogadnak egy új korszakalkotó elméletet, még ha erről sokan nem is tudnak.
Mondjuk a töri az politikai eszköz, szóval ez is nyom a latba.