A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Zenty #3269 Abban a tekintetben magyar, hogy a nemzeti vagyont megtartotta és gazdaságon belül gyarapította. Tehát az én szemembe egy Habsburgnál, akik csak ölték és gyarmatosították, meghamisították történelmünket azoknál biztos "magyarabb".
Én a hatalmi harcait nem vitatom, de, hogy utána érdekes módon nemzeti alapon politizált és az utóda is Nagy Lajos, ez nem vitatható. Megtehette volna, hogy külföldi rokonainak gyarmatosítja Magyarországot de ennek ellenére totálisan függetlenítette Magyarországot gazdaságilag, utóda meg erősítette az országot.
Tehát ismétlem nem példaképnek állítom be Károly Róbertet mer tény, hogy erőszakos hatalmi játszmákban szerezte hatalmát és háttérbe szorította az Árpád-házat. De ennek ellenére még is erősítette Magyarországot és olyan gazdasági rendszert csinált, amit jelenleg csak álom lehet egy nemzeti közgazdász számára, akik totális gazdasági függetlenségre törekednek. Gazdasági szempontból ezért tisztelendő, ha hasonló függetlensége lenne gazdaságilag Magyarországon, mint akkor volt... minimum svájc szint lenne