A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Igen kreált egy erős "birodalmat" országot!
Birodalmat Nagy Lajos és Mátyás csinált!
Nem úgy mint most, "rajta sem vagyunk" a térképen!
Nem hinném hogy Habsburgnak vallotta magát, mint ahogy Petőfi sem hiszem hogy szerbnek vallotta magát:)
"külföldi katonai segítséggel indította el", megint azt tudom mondani és akkor mivan?
A fekete sereg is nagyrészt idegen légiósokból állt, legalább nem a magyar pusztult el....ezt így is fel lehet fogni.
"Mitől volt magyarabb sok magyarnál?"
Már ha ezt a kérdést felteszed az már sértő, és ostoba böszmeség már ne is haragudj!
Mint tudjuk "demokrácia még nem emelt piramisokat" csúcsteljesítményhez központosított hatalom kell! Ami a középkorban áldozatokkal járt/járhatott most a megalkuvások kora van! Akkor ha gond volt két ország között akkor ment a lovasság és ledózerolta az ellent, most it Európában meg vigyorgunk a történelmi ellenségeinkel, akik a hátünk mögött legszivesebben elégetnének minket, ez nem értem mitől jobb? Arogánsabb politika kell! Nem ilyen langyi bangyi-zás!