A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
"TDantes pedig azt mondja, hogy a nyelvcsalád a rokonsággal is egyenlő! A spanyol példájával pontosan ő igazol engem!"
Persze, ha a hozzászólásom első mondatomat megcáfolod, úgy tényleg a fordítottja az egész :)
"Tisztázzunk valamit! Én azt állítom, hogy azért mert két nemzet egy nyelvcsaládba van utalva, az nem jelenti azt, hogy rokonok!"
Viszont a szó elfogadott értelmezése szerint pontosan azt jelenti.Ebből az értelmezésből nekem nem származik semmiféle sérelmem, belőlem nem vált ki indulatot.Szabad kérdeznem, belőled miért? Ingerültnek tűntél a hozzászólásaid alapján
"A népek rokonsága ennél összetettebb dolog. Abban az időben népekre jellemző szokások voltak. Harcászat, vallás, jelképek, szokások, öltözködés, életmód, művészet, stb... Nálam, ha abból az időből összevetek két népet, akkor ezek a jellemzők fogják eldönteni, hogy rokonok-e. Arról nem beszélve, hogy az is érdekel, ezek a népek mit állítanak magukról, valamint mit mondanak róluk egyéb krónikák."
Ha kimutatható hogy a népek érintkeztek egymással ez valóban logikus megközelítés, viszont akkor ezeknek a nyelvi bizonyítékokkal együtt kellene megjelennie.
Én hiszem, hogy azért áll még fenn a finnugor elmélet, mert erre van a legtöbb bizonyíték. Másképp mi érdeke lenne valakinek az igazságot MA(!) visszatartani?
Hozzáteszem, egyáltalán nem vagyok kompetens a témában, állástfoglalni sem akarok, csak próbáltam rámutatni, hogy egymás mellett beszéltek el TDantessel, aminek a magva tulajdonképpen egy szó eltérő értelmezése. Emiatt marakodni szerintem fölösleges.