A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
szenyor Lopez #2966 Számomra meg az IS logikus, hogy két fogalmat két szóval jelölök. Még akkor is, ha van köztük kapcsolat. Az is szót nem véletlenül írtam nagybetűvel. Ugyanis logikus a ti verziótok is. Nem akarom degradálni a nyelvünket, sőt valójában csodálatosnak tartom (kis mellékszál, de nagyon klassz: Édes, ékes apanyelvünk Sinkovits Imre előadásában, isten nyugosztalja). Ebben nincs köztünk vita. Arra reagáltam, hogy erőltetettnek érzem azt az ok-okozatot, amit kiemeltem az első hozzászólásomban.
A cz-zés és a dagályoskodás két külön ismérv lett volna. Voltaképp az is logikátlanság, hogy eltér az írt és a beszélt szöveg (így aztán a régi nyelv logikusabb volt, a mai meg szabatosabb)... Persze ahogy előtört az írott szövegek fontossága, úgy kellett a sok szabály. Bár erről is lehetne vitatkozni.