A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Solt
    1: Bizonyosság... még a fizika is bizonytalan... mit akarsz a történelemtől? Azt a pontot kell keresni, ami felé több irányból mutatnak dolgok. A nagy "sumerológusok" sumér jeleknek vélték a tatárlakai korongon található írásjeleket... olyan szép öngól volt...

2: Kettőt mondtam, mert mint, ahogy írtam is, az idézet egy régebbi vitából van, és oda ez az érvelés kellett... ráadásul a latin azért van említve, mert elég régi nyelv, és számtalanszor ér minket az a vád, hogy onnan is loptunk... ha sok helyről lopok sok apró dolgot, akkor abból nem szerves egész van, hanem katyvasz. A magyar nyelv pedig szerves egész... minél régebbi változatát nézzük, ez annál igazabb... a vallási, és a természeti kifejezéseinkre ez hatványozottan igaz. Elég csak a TESTVÉR-re ( az én testem, az én vérem... ki is mondta? ), vagy a folyóra gondolni.

Persze lehet, hogy van még olyan nyelv, ahol úgy van mint a magyarban, de egy biztos, azok közül egyikben sincs így, ahonnan állítólag mi lopkodtunk... Ha meg találsz valahol ilyen nyelvi logikát, akkor az tuti, hogy valami nagyon régi "történet"...

3: Kifinomultság az, hogy külön szavak vannak ilyen alap dolgokra? Én inkább logikátlanságnak nevezném... A természet rend-szer-ben működik ok-okozati alapon, nem pedig szer-telenségben... ugye tudod mit jelent a szer? :)

Nem arról van szó, hogy tagadom szavak átvételét! Vannak átvett szavaink... de ezek nem alap szavak, és főleg nem vallási, mezőgazdasági szavak, mint ahogy azt a magyartalanító akadémián állítják...

Kedvencem a rádióban nem egyszer elhangzó: Ma Jolán napja van. A Jolán görög eredetű keresztnév, jelentése jó-lány. Mit lehet erre mondani?