A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • szenyor Lopez
    "kupa - kapu - koppány vonal elég egyértelmű szerintem"

nekem nem. Lehetne kép, kapa, kópé, kopó is. Hogy csak néhány példát hozzak hirtelen. És mindegyikre kivétel nélkül rá lehetne húzni egy elméletet.

"Ha azt akarod vizsgálni, hogy egy szó honnan ered, akkor mindig azt kell nézni, hogy adott szónak, adott nyelven van a tartalmi mondanivalója"

ehhez ugye anyanyelvi szinten kellene ismerni a többi nyelvet is. Ráadásul minden nyelv alakul, változik. Az ősmagyar annak ellenére, hogy viszonylag érthető, marha messze van a mostani nyelvjárástól. Más nyelvek pedig van, hogy még többet alakultak, lásd angolok, akik még a középkorú őseiket se értenék meg. A szlávban ez a koponya téma nem tűnik idegennek. De annyira nem vagyok expert, hogy ezt biztosan állítsam.