A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu hun
    A történelem oktatás az egy másik dolog, nem értem ahhoz mi köze az akadémiának.
    Az oktatás témában teljesen egyetértek veled, a történelem több mint aminek az iskolapadból tűnik, és ez az oktatás hibája.
    Nem igazán tudatosul a diákokban hogy hogy is végzik a munkájukat a történészek. Elsőször ezt kéne tanítani, és csak utána a konkrét adatokat. Jelenleg a történelemtanítás kimerül adatok közlésében sajnos.
    Ez egyébként igaz az összes tárgyra. A tudományos módszertan ismeretének hiánya nélkül nehéz érdekessé tenni a dolgot. Nagyobb hangsúlyt kéne fektatni arra, hogy hogy jutunk el a tudáshoz. Talán akkor nem az adatokat kéne nyomatni, főleg azért mert azok változhatnak is. Kis szerencsével a tanulók maguk is összeszednék az információt ha kellő alapot kapnak, és talán nem dőlnének be mindenféle dajkamesének.

Ezen felül van még egy nagyon fontos szerepe. Az összetartás magvát a történelemmel a legkönnyebb vetni.
    Hú ez olyan szép mintha nem is én mondtam volna.
    A hazaszeretet kialakulásához a történelemi ismeretek elengedhetetlenek. Ez pedig szükséges dolog egy egészséges társadalomban, mert az összetartás érdekből nem fog menni. Ezt is a történelemből láthatjuk leginkáb.