A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Solt
    Kb 1 órát néztem belőle eddig meg. Amiket mond, azok nagy százalékában stimmelnek, bár van amivel nem értek egyet, és van ami már nekem is sok. Amivel így hirtelen nem értek egyet, az a Geobitzász kép Gézával való azonosítása. Soha, semmilyen formában nem jelölték Gézát, Geobitzászként... van Geitza, Jesse változata, de Geobitzász nincs. Moravcsik Gyula összegyűjtötte az összes bizánci forrást, ami ránk hivatkozik, és ebben semmi nyoma Geobiztásznak... teljesen más történet...

Ami sok. Amit a kereszttel művel, hogy elvitték a mit tudom én milyen ufók Amerikából, meg lézer kísérlet... na ez nekem sok.

A stílusa. Nyilván a mondandó a lényeg, és nem a stílus. Lúdbőrzik a hátam a tagtól, de ez egy szubjektív vélemény. Ami viszont objektív... az elején kijelenti, hogy más kutatókkal ellentétben ő végig a Szent Koronáról fog beszélni és nem fog kalandozni, ehhez képest, rendre elkalandozik... nem is lenne ezzel gond, mert a Szent Korona hatalmas témakör, és az alapossághoz hozzá tartozik, hogy jól körbe kell járni a dolgot. Csak ugye akkor nem kell degradáló megjegyzéseket tenni, és nincs probléma...

Látszik, hogy innen-onnan merít, plusz hozzá adja maga elképzeléseit. Hivatkozik Molnár V. Józsefre, Pap Gáborra, és Szántai Lajosra, tehát nekem ez már azt is jelenti, hogy a mondandója lényegével nagy baj nincs.

Összességében amit eddig láttam belőle az nem rossz, és sok benne az olyan információ, ami rendkívül lényeges.

Például a Dalai Láma kijelentésének cáfolás logikusnak hangzik, de az előtte vázoltak, mi szerint a Dalai Láma azt mondta, hogy ő sohasem tett olyan kijelentést, hogy a Pilis a Föld szívcsakrája, megint csak bemondás. Lehet igaz, lehet hamis.

Nekem ebben az előadásban túl sok a feltételezés, és az olyan kijelentés, aminek a forrása nem hangzik el, illetve nem tudjuk, hogy jutottunk az állításig. Feltételezni lehet, sőt kell is, csak legyen benne logika, és az alap tények passzoljanak...

Én mindenképpen azt javaslom, hogy, ha amennyiben a téma konkrétan érdekel, akkor Pap Gábor előadásokkal kezdj. Hatalmas, évtizedes kutató munka áll a háta mögött, és úgy gondolom, hogy nála nagyobb szaktekintély nincs a világon a Szent Koronát illetően.

Olvastam nem egy könyvét is, rendkívül jól adatolt, hivatkozásokkal teletűzdelt művek, amelyeknek a forrásai is rendkívül precízen kutathatók. Más kategória, mint a videón látott úriember. Számomra hitelesebb... jelzi, hogy mikor beszél tényekről, és azt is jelzi mikor beszél következtetésekről, vagy feltételezésekről...

Sajnos a tavalyi 10x4 órás előadást nem találtam meg a neten, de fent van egy régebbi anyaga a Szent Koronáról, mindenképpen javaslom, hogy nézd meg.

Pap Gábor - Angyali korona, Szent csillag