6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • remark #2721
    Köszönöm a kritikát. Engem az elhangzott konkrétumok érdekelnek alapvetően, mert az tisztán látszik, hogy nem egy nagy elõadó, ebbõl adódhatnak olyan apró félreértések is, amit te is félreértesz szerintem, de nem ez a lényeg. Az állítások megalapozottsága a lényeg (mármint hogy ezt kellene kideríteni, hogy az elmélet megalapozott-e).

A történet amit előad szerintem is vad, avagy újszerű. Engem az elméletének azon részével kapcsolatban érdekelt volna az itteni társaság véleménye, ami a magyarság történetét érinti.

Az előadás vége felé lesznek még konkrét állítások, pl. a magyarság küldetésével kapcsolatban, és ez volt az a pont amikor rád gondoltam konkrétan, hogy erről már te is írtál. Szóval ha lesz időd, nézd végig, kíváncsi vagyok a véleményedre az előadás végét illetően is.

Tudom te reikis is vagy. Nincs a reikiben valami, ami összefüggésbe hozható lenne az elmélet azon részével mikor a koronát egyfajta vevőkészüléknek állítja be? Úgy értem hogy a korona a koronacsakrát fedi le úgy kb. Szóval elgondolkodtam ezen hogy vajon a koronának lehet-e köze a csakrákhoz? Csak hogy egyszerűen fogalmazzak: a "bölcsesség" a megkoronázott királyba érkezhet a koronacsakrán keresztül, és a koronacsakrát felkészítheti elvileg a korona is. (Bár most ez is csak egy vad elmélet, csak annyit akarok az egésszel mondani, hogy elgondolkodtam ezen, hogy mennyi lehet ebből a valóság.)
  • Solt
    No, én a youtube-s verziót nézem... ott a 13. rész nagyon érdekes. Nagyon jókat mond Koppányról, de a végén van a csattanó... a kazárokat például szkíta származéknak említi akik kb 1500 éve felvették a zsidó vallást, a héberek leszármazottainak meg a cigányokat mondja...
  • Solt
    Kb 1 órát néztem belőle eddig meg. Amiket mond, azok nagy százalékában stimmelnek, bár van amivel nem értek egyet, és van ami már nekem is sok. Amivel így hirtelen nem értek egyet, az a Geobitzász kép Gézával való azonosítása. Soha, semmilyen formában nem jelölték Gézát, Geobitzászként... van Geitza, Jesse változata, de Geobitzász nincs. Moravcsik Gyula összegyűjtötte az összes bizánci forrást, ami ránk hivatkozik, és ebben semmi nyoma Geobiztásznak... teljesen más történet...

Ami sok. Amit a kereszttel művel, hogy elvitték a mit tudom én milyen ufók Amerikából, meg lézer kísérlet... na ez nekem sok.

A stílusa. Nyilván a mondandó a lényeg, és nem a stílus. Lúdbőrzik a hátam a tagtól, de ez egy szubjektív vélemény. Ami viszont objektív... az elején kijelenti, hogy más kutatókkal ellentétben ő végig a Szent Koronáról fog beszélni és nem fog kalandozni, ehhez képest, rendre elkalandozik... nem is lenne ezzel gond, mert a Szent Korona hatalmas témakör, és az alapossághoz hozzá tartozik, hogy jól körbe kell járni a dolgot. Csak ugye akkor nem kell degradáló megjegyzéseket tenni, és nincs probléma...

Látszik, hogy innen-onnan merít, plusz hozzá adja maga elképzeléseit. Hivatkozik Molnár V. Józsefre, Pap Gáborra, és Szántai Lajosra, tehát nekem ez már azt is jelenti, hogy a mondandója lényegével nagy baj nincs.

Összességében amit eddig láttam belőle az nem rossz, és sok benne az olyan információ, ami rendkívül lényeges.

Például a Dalai Láma kijelentésének cáfolás logikusnak hangzik, de az előtte vázoltak, mi szerint a Dalai Láma azt mondta, hogy ő sohasem tett olyan kijelentést, hogy a Pilis a Föld szívcsakrája, megint csak bemondás. Lehet igaz, lehet hamis.

Nekem ebben az előadásban túl sok a feltételezés, és az olyan kijelentés, aminek a forrása nem hangzik el, illetve nem tudjuk, hogy jutottunk az állításig. Feltételezni lehet, sőt kell is, csak legyen benne logika, és az alap tények passzoljanak...

Én mindenképpen azt javaslom, hogy, ha amennyiben a téma konkrétan érdekel, akkor Pap Gábor előadásokkal kezdj. Hatalmas, évtizedes kutató munka áll a háta mögött, és úgy gondolom, hogy nála nagyobb szaktekintély nincs a világon a Szent Koronát illetően.

Olvastam nem egy könyvét is, rendkívül jól adatolt, hivatkozásokkal teletűzdelt művek, amelyeknek a forrásai is rendkívül precízen kutathatók. Más kategória, mint a videón látott úriember. Számomra hitelesebb... jelzi, hogy mikor beszél tényekről, és azt is jelzi mikor beszél következtetésekről, vagy feltételezésekről...

Sajnos a tavalyi 10x4 órás előadást nem találtam meg a neten, de fent van egy régebbi anyaga a Szent Koronáról, mindenképpen javaslom, hogy nézd meg.

Pap Gábor - Angyali korona, Szent csillag
  • remark #2718
    2012 blog: Kereszt a Koronán c. előadás. (A megtekintéshez ezt a linket javasolnám.)

A blog oldalán az előadásról a következőket írják: Honnan származhat a Szent Korona? Honnan meríti hatalmát? Hogy nézett ki eredetileg? Kik, mikor és miért módosíthattak szerkezetén, működésén, programján? Hogyan függ össze mindez Magyarország sorsával? Mikor és miért vették fel eleink a keresztény vallást? Miért lázadt Koppány István ellen? Kik manipulálják mind István Király, mind Koppány emlékezetét nemzetünkben? Mi a céljuk vele? Milyen jövőt szánnak ők Magyarországnak? Hogyan fog mindez kihatni az emberiség jövőjére?

Engem az érdekelne, hogy van-e valaki aki ismeri a videót és tudná kommentálni? Érdekelnének más anyagok is, melyek a videóban állítottakat alá tudnák támasztani, vagy meg tudnák cáfolni.
  • Tetsuo
    Liberalizmus.
  • Lteebee
    Kicsit elvesztetted a fejedet.
    Le tudott húzni a dagonyába magához.
  • L Viper #2715
    Sajnos tényleg ez van, ha bejön ide. Mindig ez a vége. Ha nem jön, akkor lehet normálisan linkelni, fórumozni.
  • 7th uwu
    Nevezhető-e az elméletnek ami ellenvetés nélkül születik? Ki az aki erre törekszik?
    Mi a neve annak, ha egy demagógiából épített elméletet az ellenállás tökéletes megsemmisítésével igyekszenek egyesek igazolni?
    Mi az amikor egyesek fanatikusokkal veszik magukat körül, és megállás nélkül vádaskodnak?
  • 7th uwu
    Na jó, lehetsz te az ellenzék.
  • ahddub
    Arra kérnék mindenkit rekessze ki uwut, hagyja őt figyelmen kívül mert nem azért van itt, hogy a magyar őstörténetről értekezzen, hanem hogy provokáljon minket!
    IP je alapján különböző cionista zsidó körökben mozog, az a feladata hogy aláássa a nemzeti ébredést! Sajnos ezt csak most tudtam meg, de jobb később mint soha!
  • ahddub
    kakild le uwut akkor elhal
  • ahddub
    te is fosd le uwut!
  • ahddub
    tojd le uwut akkor magát kell provokálja!
  • ahddub
    szard le uwut nézd levegőnek!
  • ahddub
    szard le uwut neki az a büntetés, ne válaszolj neki!
  • 7th uwu
    Majd ha megtudnak rólad ezt azt akkor meglátjuk.
  • remark #2705
    És ha nem harapják, akkor abból megint csak az derül ki, hogy össze-vissza beszélsz.
  • 7th uwu
    Zsidóbérenceknek nem tanácsos ide jönni. Az itteniek harapják a fajtádat.
  • remark #2703
    +1
  • uwu
    Deee mos mééé lenne oan rettenetes?
  • Solt
    Végül is mondasz valamit... az elrettentő példa valóban fontos!! :D
  • uwu
    Minsig tudtam ám, hogy én vagyok ebben a topikban a legfontosabb.
    Válasszatok már meg királnak!
    Tutijó topiktörvényeket fogok hozni.
  • Solt
    Valóban... olyan hülyék vagyunk, hogy az "uwu" fel sem tűnt nekünk... Tudod vannak dolgok, amikkel az ember nem foglalkozik, ha csak nem muszáj már nagyon... te is ilyen vagy.
  • uwu
    Hát igen, Sherlock köztetek a legokosabb. Ha ő nem lenne, soha az életbe nem jöttetek volna rá.
  • Solt
    Azért ennél többet néztem ki belőle... :D Édes Istenem... és még mennyi ilyen szánalmas tökfilkó lehet itt... :D
  • Savaran
    [URL=http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Pyrgi2.JPG&filetimestamp=20060307063504]A "szemetek" még a rovásaikat is otthagyták.[/URL]
  • uwu
    Inkáb arról mesélj, hogy hamisítom a történelmet, az olyan muris.
  • Savaran
    UWU, volna egy kérdésem! A finnugorok mit kerestek Etrúriában ie 400 körül? Akkor még a piros és kék bogyókat válogatták az Urál tövében nem?
  • ahddub
    ááá a kígyó körbeért páholy nem engedni XD
  • L Viper #2692
    Amit az #2668-ben linkeltél Grandpierre-től, elég lenne nekem arra egy szép cáfolat, de ebbe már nem mernek belemenni. Hivatalos vitára vinni meg végképp nem merik "kedves" hivatalos "tudósaink".
  • ahddub
    én ismerem a helyes magyar őstörténetet, és hála nekünk te is. de te internacionalista vagy jakobinus, bolsevik, liberális, globalista bértollnok, átlátni rajtad. de megnyugtatlak, a minap kedvem szottyant könyvet venni, és amikor az eladó az őstörténelmi könyvekhez irányított akkor a következőket láttam.
    1db!!!finnugor faszság (nem reklámozom, ergo címe tabu XD), de megveszem neked hanukára mert csak 1450 ft volt XD
    a többiek pedig arvisura 2 kötet, yotegrit 4 rész, hunok és magyarok, Padányi dentü magyaria, szkíták, Alinei az ősi kapocs- magyar etruszk rokonság, A medencei neolitkor, szarvasanyánk, szabír magyar őstörténet.
    jjaaajj barátom ezt már szeretem, amikor az igény más!
  • L Viper #2690
    Dehogynem: 09.26-után töltötted a büntidet, a 7th uwut meg merő véletlenségből 09.29-én regelted. Világos ez teljesen. SG nélkül nem bírsz meglenni Részemről téma itt lezárva
  • 7th uwu
    Látom nem esett le :D
    Nembaj, jó vagy te így is, ide nem is kell több.
  • L Viper #2688
    :-))))
    Erre mit mondjak? A #2674-ben még nem értette miről beszélek, most meg milyen szép kerek válasz van a nickre. :-) Az is merő véletlen, hogy a 77-es nick épp a bünti ideje alatt lett regisztrálva.
    ...mint a sánta kutyát esete.
    Mi vagyunk hülyék persze.

• 7th uwu
    Baj hogy nem kötekszem?

Azért bevallom jó nézni ahogy leégetted saját magad.
    Nem is kellek én ide, tökönszúrod te sajtát magad:D
  • ahddub
    finnugor leletre bukkantak!
  • ahddub
    te még kötekedni is hülye vagy baszdmeg! XD

• 7th uwu
    Látom nagyon ráizgultál a nickneves témára.
    Csak az otthoni gép maradt ami még tudja a jelszavamat. Az egy már nem létező emailre lett regisztrálva, ézért esélyem sincs kideríteni. Ezen a gépen nemrég lett oprendszer cserélve, és mivel nem én csináltam nem mentettem el a böngésző számomra hasznos adatait.

Egyébként ti rinyáltok ha egy darabig nem írok. 1-2 hét és rögtön emlegettek. Ez a hozzsászólásod is! Mi ez te szerencsétlen? Jó lenne ha elgondolkoznál egy kicsit hogy ki provokál kicsodát.
  • L Viper #2683
    Te kis kétnickes provokátor tündibündi. A beégésed óta még annyira sem tudunk komolyan venni.
    Ze kérdezel és beszélsz erkölcsi normákról, amikor még azt sem tudod megkülönböztetni, mikor, melyik nickeden provokálsz itt?
  • 7th uwu
    Na látod?
    Nem is tudsz róla, és máris azt mondod hogy történelemhamisítás.
    Ez a két hozzászólásod nagyon szépen bemutatja ki is vagy te, és hogy mit keresel itt.
    Az az érzésem ezeket a részeket még felemlegetem majd párszor, hogy emlékeztesselek az "erkölcsi normáidra" aminek ugye nemzeti értéknek kellene hogy legyen kedves "nacionalista" barátom.

Sajnos semmi közötök a nacionalizmushoz, csak divatmajmok vagytok, 40 éve a még fajtád hithű elvtárs volt.

Érveltem én pár éve. Volt értelme?
    Nektek akármit mondhat az ember, annyira fújjátok amit belétek oltottak, hogy még azt se vennétek észre, ha valamibe egyetértenénk.