A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Savaran
    @uwu "Egy szóval sem mondtam, hogy a magyar állam megalapítása előtt nem voltak magyarok:)" igazad van tényleg nem mondtad....de el tudom képzelni mire gondolsz (mansi chanti stb.) ami egyébként nem baj mert én nem azért "vitázok" ezen a fórumon hogy bárkit is meggyőzzek, mert 100%-os objektív véleményt senki sem tud mondani, hanem azért hogy közösen elgondolkodjunk, logikus tények/érvek alapján, "az igazság szabaddá tesz"!

Lényegre térve, elmondom az én álláspontom: az őstörténet kutatókat négy nagy csoportba sorolom:
    1. Finnugrász-(Finnországban már nincs finnugor elmélet(!) oktatás)
    2. Türkológus-(mindenki türk, türk és türk)
    3. Szíriuszbolygóatlantisz- (sajnos ők tesznek a legnagyobb kárt az eredetkutatásnak ugyanis miattuk bagatelizálják el az emberek az egészet)
    4. Az igazságot kutatók csoportja. (ha nem is egyeznek meg véleményeik de kb. mind ugyanazt mondja: kirajzások-hazatérések)

Lentebb többen említették az ős KM eredetet, nos erre van egy kevésbé tudományos de logikus érvem, amikor a Bulgárok akik valamiféle türk nyelven beszélhettek létrehozták az országukat kb a mostani helyén, meghódították a primitívebb szláv népeket, és mint katonáskodó vezető réteg szláv köznéppel éldegéltek....nos tudni kell hogy klasszikus értelemben vett honfoglalások nincsenek ugyanis lehetetlen, a nép sosem települ át, csak a sereg+kiszolgáló személyzet és esetleg azok családaik
    50 000-fős sereghez legalább 150 000 többlet hozzájön. A súlyos létszámhátrányban lévő vezető réteg férfi tagjai elébb utóbb szláv lányt vettek feleségül, és mivel apanyelv nemlétezik csak anyanyelv, a kis félbulgár kölök XD szlávul kezdett beszélni és a folyamat vége az lett hogy a Bulgárok elvesztették nyelvüket.....de viszont a magyarok megtartották, ebből két eset lehetséges: vagy mi voltunk többen és asszimiláltunk mindenkit, na ez teljesen kizárt ugyanis akkor több millióan kellett volna leniük Árpádéknak, ha mi voltunk kevesebben akkor két további eset lehetséges: vagy "magyarizálódtak" Árpádék, vagy ők is rokon nyelven vagy azonos nyelven beszéltek az itt élőkkel, ez az utóbbi a legvalószínűbb hiszen a köznép nem kelt fel Árpádék ellen, ugyanis a temető maradványok békés letelepedést súgnak!

A magyar nyelvet hajdanán sokkal többen beszélhették a világon és ez mindenre magyarázatot adhat!

Egészet összefoglalva: Mai magyarság: kirajzások-haz