A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #2145 Szóval a levegőnek nézést kezdem én! :D
Egy kis érdekesség...
TUDOMÁNY
Bányászat és fémfeldolgozás.
Kárpátmedencei bányákat őskortól használták véreink, s az ezekből készült fémtárgyak adnak hirt kilétükről.
Sir John Dayton Metals, Minerals, Glazing and Man (Harraps London 1978) című művében kifejti, hogy a világ valamennyi fémkora a Kárpátmedencéből indult el.
Az avar és magyar ötvösremekek nagy része nyugati országokban és Habsburgok múzeumaiban találhatók, az u.n. hatalmas Seuso kincset titokban Angliába szállították, máig is ott van. Például:
A Nagyszentmiklósi kincset Bécsben őrzik, magyar kapcsolatairól nem beszélve.
Mátyás király ivókupájának mása a Harvard Egyetem Bush-Reisinger múzeumában van. A múzeum helyettes gondnoka 1997. február 29.-i levelében többek között a következőket mondja: „...A kupa eredetije Bécsújhelyen van, ez Bécs egy része, de nincsen megjelölve, hogy milyen intézményben található. További értesülésem erről nincsen.”
Az avar kincsek lelőhelyeivel részletesen foglalkozik Fehér Jenő avarokkal kapcsolatos műveiben, de annyit megjegyezhetek, hogy szinte nincsen olyan nyugateurópai ország, ahol elrejtve ne lennének máig is avar kincsek. Múzeumokban ezen tárgyakat soha nem jelölik jogos tulajdonosaik nevével.
Azt is meg kell jegyeznem e magyar ötvösremekeket eltulajdonítani akarók igyekezetét ezzel hátráltatva: a művelt Nyugat angol nyelvében nincsen szó az ötvösség kifejezésére, s az „arany-kovács”, vagy „ezüstkovács” kifejezést használják csak.