A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu
    Ha látnád az én szemszögemből a dolgokat, most te is csak mosolyognál.
    A közoktatásban csak a legalapabb dolgokat tanítják, az kevés ahhoz, hogy ne téveszthessenek meg áltudományokkal. Nekem a történelem a hobbim, nem csak a magyar, a világtörténelem is érdekel. 10 éve olvasgatok történelmi témákról, szerencsére jó történelemtanárom volt középiskolában, és már ott figyelmeztettek minket, hogy a történelemtudomány elég ingoványos terület. akkor még nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Olyan témákkal kezdtem amik jól bizonyítottak és nemigen van vita körülötte. Eleinte a Római birodalom volt a kedvenc témám, később a középkor. Most is a középkori Ázsia a kedvencem: Mongolok, Szamarkand virágzása és a Timuridák, Mogulok és hasonlók. Mivel elég szerteágazó a közép-ázsiai népek története, ezek után nem okozott nehézséget elfogadni, hogy is képzelik a történészek a mi múltunkat. Nagyon sok a közös vonás és a párhuzam.

Amikkel itt jöttök az viszont szánalom.
    Maga történet annyira primitív, és egyszerű, hogy nem is lehet igaz, tényleg olyan mint egy mese. Ez nem érv akar lenni, de emiatt érthető, hogy az egyszerű parasztgyerekek miért nyalják be olyan könnyen.
    Ahol lebuknak a mesemondók:
    1. A hivatkozások a keletkutatókra nem azok tényleges munkájukra vonatkoznak, semmi közük a tudományba beépült eredményeikről. Sokszor irodalmi jellegű idézetek szépen felöltöztetve.
    2. A nyelvészet eszköztárának figyelmen kívül hagyása felettébb gyanús, különösen az, amikor a nyelvészek által hangsúlyozottan nem következetes módszereket vetnek be a "bizonyítás" során.
    Esetenként halandzsáznak is pl az etimonok esete.
    3. A genetika még nagyon gyerekcipőben jár, sok okos dolog megállapítható a minták során ,csak épp az nem ahová egyesek eljutnak. A hivatalos publikációkban utána lehet járni hol is tart a dolog.

látható, hogy van pár árulkodó jel aminek láttán nem is kell komolyan venni amit olvasunk. Szép történetek, és ennyni. Sajnálom mikor azt látom, hogy bepalizott emberek habzó szájjal küzdenek ezeknek a csalóknak a könnyű megélhetéséért. Az is elég gáz, mikor a hivatalos tudományt támadják. Nem véletlen ám, hogy a történészek nem állnak szóba ezzel a sleppel. Teljesen tönkretesznek mindent. Lassan odáig süllyedünk mint a románok a Dákoromán elmélettel.