A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Kara kán
    dronk0 köztudottan füvezik, így a stílusa nem érdekel.
    A lényegi beszólásaiban van némi igazság, de csak némi.
    A kérdést amúgy külön kell választani: magyar nép és magyar nyelv.
    Az előbbinél bejöhet még a genetikai kutatás is, és sok egyéb.
    A másodiknál meg olyan népek, akik átvették a nyelvet.
    Szóval, a két halmaz nem mindig fedte egymást. Ma sem fedi amúgy. A kérdés sokkal komplexebb, mint első látásra tűnik, valszeg egyik kizárólagosságra törő álláspont sem felel meg a valóságnak. Majd még írkálok én is, de most épp nincs időm. régen az origón sokat vitáztam én is erről.
    Egyébként a birtokomban van egy elég nagy szóadatbázis, azon vígan lehet mindenféle statisztikát csinálni. Épp nemrég a többesben -ak végű főneveket bogarásztam.
    Ezek valszeg nyelvünk legősibb szavai! Van listám róluk. Ők a finnugor örökség, vagy alap. Utánuk jöttek a türk eredetűek. Majd mások is.
    Gyönyörűen látszik a rétegzettség, olyan ez, mint amikor a régészek a rétegek alapján állítanak fel kronológiát.
    Szóval, sok minden van a tarsolyomban, de épp hullafáradt vagyok, ezért nincs időm hablatyra, csak tényleg komoly, és főleg tömör cuccokra.