A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #1881 És? Ez megint a nyelvi vizsgálódási pont, ami a legvizsgálhatatlanabb! Most ezzel minden más cáfolva van amiket kérdeztem?
Az, hogy mindenki délibábos aki ezzel nem ért egyet, azt eddig is tudtam! Azt is tudtam, hogy szeretnek olyan "szabályokat" hozni, amibe csak az fér bele, ami "beleférhet"... mint a pályázatok tudod...
"19. században annak a felismerésnek köszönhető, hogy két nyelv rokonságának a vizsgálatakor éppen nem a hasonlóságokra kell figyelni (ahogyan azt az áltudományos nyelvösszehasonlítók teszik), hanem a rendszerszerű különbségekre. Két szó közötti hasonlóság azért nem bizonyíték az azokat használó nyelvek rokonságára, mert a hasonlóság oka kölcsönzés (sőt, akár véletlen egybeesés) is lehet."
Most őszintén, erre mit lehet mondani? Valaki annál inkább a rokonom, minél jobban különbözik tőlem! Az anyám azért nem az anyám, mert az orr formáját én tőle kölcsönöztem! Apámról meg onnan tudni, hogy nem az apám, hogy nagyon hasonlítok rá... kölcsönöztem tőle a kinézetét, ergo nem a rokonom!
Az az áltudományos, aki két nyelv rokonságnál azt figyeli, hogy mi hasonló!!! Ezt aztán a logika csúcsa!!
No egy darabig ebből most elég is volt, ezeket már nehezen emésztem! Ebéd szünetet kérek Drágáim! :D