A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #1818 Köszönöm Cifu! ( igyekszünk! :D )
Szóval, Zero Úr!
Igyekszem a stílusodat figyelmen kívül hagyni, hátha egy idő után megtalálod valahol mélyen magadban a kultúr lényt... szóval:
"Csak egy dolgot szarsz telibe magasról, a tudományos kritikáját az elméleteidnek."
Soha, egyetlen szóval nem mondtam, hogy bármelyik is az én elméletem lenne! Nálam sokkal okosabb emberek szánták arra az életüket, hogy évtizedeken keresztül az ilyen kutatásoknak éljenek. Egy élet munkája van sokuk könyveiben. De, ha már nálam tartunk, hozok neked egy példát, amikor beleakadtam egy hozzád hasonló egoistába. ( remélem ez nem sértő, sokáig én is ilyen voltam ) Egy heves vitánk alkalmával született az alábbi két válaszom:
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1210540557&no=5717]Magyar mentalitás topik #5717[/URL]
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1210540557&no=5718]Magyar mentalitás topik #5718[/URL]
Nos, itt mint utóbb kiderült, egy hivatalos történész szavaival vitatkoztam. Csak egy dolog, az úr szakértőként nyilatkozik olyan témában, ami nem a szakterülete... minősít, vélekedéseket ténynek maszkíroz... egyszóval a tipikus "hivatalos álláspont" képviselője... jó pénzért persze!
"Jártál általánosba, onnantól azt hiszed, hogy mindent tudsz a "hivatalos" (valójában: tudományosan megalapozott) álláspontról, meg szívod magadba a szittya agymosást, és itt elégedetten hátradőlsz, hogy te aztán most kurvára megtájékoztattad magad."
Honnan tudod, hogy jártam általánosba? És, ha nem? Mellesleg a tudományosan megalapozott álláspont képviselői tényeket jelentenek ki olyan módon, aminek szemmel láthatóan, vagyis fizikai valóságában kapásból cáfolható alapjai vannak. Őket ez nem érdekli, amit mondanak az úgy van ahogy ők állítják... Hogy konkretizáljam mire gondolok. A hivatalos álláspont az volt jó ideig a Szent Koronával kapcsolatban, hogy az nem lehetett Szent István fején, mivel a koronán hátul dukász mihály képe van, ami mint köztudott, Szent István után uralkodott.
Ehhez képest keresd ITT ki dukász képét, és szemrevételezd! Mi az ami feltűnik? Az, hogy túl lóg a foglalatán! Azt minden kezdő érdeklődő tudhatja, hogy minden esetben előbb készül el a befoglalandó tárgy, és ahhoz szorosan illeszkedve készül utána a foglalat! Ergo, ha egy tárgy, túl lóg a foglalatán, akkor az az első ami minden normális, kicsit is józan paraszti ésszel ellátott emberkében felmerül, hogy az bizony nem odavaló! Márpedig, ha nem odavaló, akkor miképpen lehet erre alapozni hivatalos álláspontot ilyen kardinális kérdésben!? Elfogulatlanul sehogy... egy vastag borítékért biztos átmenetei vakságban szenvedett az illető! Hát így működik a te hivatalos, tudományosan megalapozott álláspontod!
A szittya agymosáshoz csak annyit, az összes krónikánk szkíta származéknak tekint minket! Nyilván már abban az időben még nem működött a magyartalanító akadémia...
Hátra nem dőlhetek, mert millió olyan kérdés van, aminek nem tudtam még utána járni, holott nagyon érdekel. Viszont, hogy nálad ez ügyben tájékozottabb vagyok, azt halál biztosan kijelenthetem!
"Van ám tudományos szintű reakció ezekre az elméletekre, amiket viszont már a jelek szerint basztál elolvasni. Én elolvastam azokat is. Javaslom, tedd meg te is."
Az imént ismertettem ennek a tudományos reakciónak a színvonalát, egy jellegzetes példával. Ettől függetlenül szívesen fogadok olyan forrás megjelölést a részedről, ami tételesen cáfolja mondjuk azt, hogy a szkíták utódai lennénk! Én tudok neked ajánlani olyat, amit tételesen bizonyítja...
"De végülis felesleges, mert azok szerinted úgyis politikai droidok, akik azt mondják, amit kell."
Így van, politikai droid a jó részük, és ez a glatz ferenc volt mta elnök miniszterelnöki jelölésével egyértelműen ki is derült! Ettől függetlenül elolvastam a véleményüket, és olvasom is a mai napig, hogy minél mélyebben tudjam aztán cáfolni azt, amelyik cáfolható! De, hogy ne feledjük ennek a politikai droidnak egy ékes mondatát:
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
Nos, alá tudod ezeket az állításokat támasztani? Tudsz nekem olyan forrást említeni amik ezeket a vádakat alátámasztják?
"A valóság meg az, hogy ha ilyen embert akarsz látni, akkor nézz tükörbe! TÉGED nem érdekelnek a tudományos szempontok és a tudományos módszertan, te vagy az, aki színtisztán érzelmi alapon dönt ebben a kérdésben, te erőlteted ezt a témát, nyomatod a propagandát ezerrel."
Ez nem a valóság, hanem az elvakult hited. Van némi különbség a kettő közt! Semmiféle propagandát nem nyomatok, csupán felhívom a figyelmet arra, hogy sok esetben nem úgy van az, ahogy azt tanítják! Nem kell nekem hinni, akinek van rá igénye utána jár, akinek nincs, az pedig olyan nemtelenül, és erőszakosan támad, ahogy te is teszed...
Az, hogy leállsz velem vitázni, az nekem kiváló! No nem azért, mert olyan naiv lennék, hogy hiszek abban, hogy téged meggyőzlek! Ugyan, ez nem is áll szándékomban, és a célom sem ez! A célom csupán annyi, hogy akinek nyitva van a szeme, és érdekli a téma, annak tudjak forrást mutatni... a többi az ő dolga! A hittérítést, és a "csak nekem van igazam, mindenki más hülye" mentalitást meghagyom a tudományos vonalnak... ők úgy is szeretik az olyan jó képességű, egoista figurákat, mint amilyen te is vagy. Tökéletes alany vagy arra, hogy amit egyszer beléd vertek éveken át, attól a büdös életben el ne tántorodj... túl ego vagy ahhoz, hogy a saját tudásodat megkérdőjelezed! Mellesleg ezt meg is értem, nekem sem esett jól anno...
"Kurvára átlátszó ám, akármennyire is próbálod játszani a pártatlan érdeklődőt, ezt senki nem veszi be, annyira mű, annyira hiteltelen. Mennyi pénzt kapsz te ezért?"
Természetesen mint mindent, ezt is tökéletesen látod, a hiba százalék nulla! Százezreket kapok minden begépelt szóért... az a nácifaszista jobbik támogat anyagilag, hogy minél több embert győzzek meg arról, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, és így hátha megint összejön a kritikus tömeg egy újabb holokauszthoz...