A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #1689 Konstantin és Géza ( egyébként miből gondolod, hogy az Géza? ) a Dukász képpel együtt került oda... ennek okáról, és miértjéről habsburg barátainkat kell megkérdezni... ha esetleg ismered a II. Bizánc tervének részleteit, akkor sok kérdésre automatikusan érkezik a válasz...
Mellesleg a két általad említett kép azért passzentos, mert oda tervezték azok, akik kicserélték... a Dukász kép nem oda lett tervezve... hogy miért? Tudsz nekem egy olyan tárgyat mutatni, amin bizánci császár nem FŐ helyen szerepel?
A görög feliratú szenetekkel semmi gond... e 3 kép kivételével a többi kép a helyén van, illetve eredeti, bár soknak a foglalta ráncos, vagyis látni a kifoglalás nyomait...
Egy kép van ami még magyarázatra szorul, az a Krisztus kép. Ha megnézed a könyökét, akkor látni, hogy a 3 másik kép kategóriájába tartozik "mester", vagyis készítés szempontjából... ezen 4 kép messze alulmúlja a többi kép színvonalát ami a készítésbéli profizmust illeti... láthatóan idegenek a Koronán...
E mellet Révay Péter koronaőr, aki több ízben is közvetlen közelről vizsgálta a Koronát leírja, hogy hátul Szűz Mária képe van... ha ehhez hozzávesszük a hagyományos Szűz Mária tiszteletünket, valamint a Dukász kép tulajdonságait, akkor újabb érveket kapunk ahhoz, hogy az ott bizony nem odavaló...
Mellesleg ez nem az én verzióm! Több neves szakember, művészettörténészek, ötvösök, aranyművesek, zománckészítő mesterek vizsgálata után merültek fel ezek a kérdőjelek... még orvosok is vizsgálták agy működés szempontjából, de ebbe már bele sem megyek... ez nem sg-s szint, ennek pedig támadási, lenézési felületet nem kívánok nyújtani...