A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #1673 Figyelj, ez az ember az amszterdami egyetem nyelvész professzora... szerintem érdemes meghallgatni a mondandóját...
A politika keveri bele magát a tudományba, és nem a tudomány a politikába... egy politika érdekből megfogalmazott tudományos álláspontot nehéz cáfolni anélkül, hogy ne érhessen az a vád, hogy te is politikai kérdést csinálsz belőle...
Próbálj meg csak a mondandóra koncentrálni... vesd össze az érveket, a tényeket, és az alapján döntsd el mi szerinted az igaz...
Bármilyen elméletünk is legyen, erkölcsi kötelességünk, hogy az elméletünket folyamatosan megvizsgáljuk az azóta napvilágot látott új információk szerint is... ( természetesen a tényként vehetőekre gondolok )
Ha ennek az az eredménye, hogy az államalapítás előtt nem voltunk, akkor ennek fényében kell közölni, hogy a jelenlegi tudásunk alapján ez és ez a következtetés vonható le... viszont akkor is így kell eljárni, ha valami pozitív újdonság derül ki...
A történelem a politika kiszolgálója sajnos jó pár évtizede, évszázada... ezt tudomásul kell venni, amikor bármiféle hivatalos állásponttal találjuk szembe magunk... ez nem csak ránk magyarokra érvényes, hanem mindenkire...
Több irányból kell tájékozódni... nem szabad elfogadni azt az álláspontot, hogy a szánkba rágják ki a hiteles és ki nem... majd én eldöntöm, hogy nekem ki az, és ki nem... és nem az alapján, hogy ki az illető, hanem az alapján, hogy mit mond, és, hogy a mondandója számomra is logikus-e a rendelkezésemre álló információk alapján...
Hogy értsd mire gondolok, belinkelem neked egy másik topikban folytatott vitámat... kb egy éve történt...
Első rész
Második rész
Ha esetleg nem akarod végig olvasni, tömören az a lényeg, hogy egy olyan MTA-s nyilatkozik gusztustalanul Sumér kérdésben, akinek újkori magyar történelem a szakterülete... mindezt egy olyan oldalon, ami enyhén szólva politikai kötődésű... az már más kérdés, hogy az illető, aki idézi ezt a mukit, fel sem tünteti ezt... érdekes az egész jelenség...