A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • [NST]Cifu
    Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe ezt a két linket, amit az ezzel kapcsolatos kis "kutatásom" alatt találtam és tettem könyvjelzőbe:

Archeogenetikai vizsgálatok a Kárpát-medence 10. századi népességén
    Genetika és a (Magyar) őstörténet

Ugyan mellékes, de a figyelmedbe ajánlom, hogy olyan emberek végezték el ezen kutatásokat, akik az általad leszólt MTA tagjai.

A fenti anyagokban (és máshol sem) a Hartai temetőből származó mintákban található esetleges R1a1-re vonatkozóan nem találtam információt, bár lehet elsiklottam felette, a genetika nem erős oldalam :D.

Annyiból mindenképpen érdekes, hogy ezen anyagok is azt támasztják alá, hogy a jelek szerint bizony feltételezhető, hogy a magyar nép jó ideje (feltehetően a feltételezett honfoglalás előtt is) errefelé járt.

Viszont szó sincs sumérokról, szkítákról és egyéb olyan dolgokról, hogy a Magyar lenne valami szuper-ős a régióban.

Ajánlom figyelmedbe a második link végszavát. Ahelyett, hogy vad feltételezéseket tényként kezdünk el mondani, inkább próbáljuk reálisan tekinteni az eredményeket, és felvázolni a lehetőségeket.