Szerinted Isten létezik?
-
amúgy,ha hinnétek Istenben,vagy egyesek az ufókban,attól rosszabb lenne az életetek? nem hiszem...
jobb esetben nincs semmi,rosszabb esetben,pedig hittél valamiben,ami tényleg létezik
csapjátok fel a bibliát és olvasgassátok...de csak az új szövetségtől kezdve,jó magam én zavarosnak érzem a ószövetséget,meg az inkább a zsidókhoz áll közel...
gyakran eszembe jut,hogy ok és okozat
avagy létezik-e a sors?!
mikor pl. vezetek,mindig azon tanakodok,hogy,ha most levinném az útról az autót és egy fának hajtanék,akkor azt a sors akarta,vagy én?
úgy értem,én döntöttem-e úgy,hogy neki megyek,vagy pedig a sorsomban úgy volt megírva,hogy neki fogok menni...
ha száguldozok,vagy ilyesmi,gyakran eszembe jut,hogy,ami történhet,azt én okozam,vagy pedig "ennek így kell történnie"
hiszem,hogy minden okkal történik
amúgy nagyon egyszerű lenne kideríteni,hogy az Istent mi állítjuk-e elő/velünk születik...avagy belénk nevelik...
ehhez egy kisgyerek kellene,aki elszigetelve nő fel,és nem hatna rá senki...vajon kialakítaná a saját vallását,vagy Istenét?
nem tudni...
nincs olyan nép amelynek ne lenne Istene,vagy bármilyen felsőbb vezetője...
van ahol Istennek nevezik szimplán,van ahol emberi alakot öltött,mint Buddha...van ahol egy állat...és,van ahol több Isten hit van...
lehetséges,hogy ezen megnevezések alatt,ugyanaz a lény áll,csak más megnevezéssel?
sokan mondtátok,hogy "hol volt Isten a II.vh-kor?"...nos Isten nem pártolja az embereket jó ideje
de érdekes...van aki nem hisz Istenben,de a Sátánban igen
de az egyik,nincs a másik nélkül!
A Sátán legnagyobb trükkje az,hogy elhitette,nem létezik.
Nos vannak dolgok,amik nem az Istenhez tartoznak,nem ő teremtette őket...
Isten nem teremtett halált,gonoszságot és ilyen dolgokat
A Sátán teremtette mindazt,ami megtiltanak a 10parancsolatban
Ilyenkor szoktam kapni drága testvéremtől a kérdést,hogy "de hát dinók is léteztek,hisz megvannak a csontjaik"...
igen,és?
az embert utoljára teremtették...ezért létezhettek
az evolució és a teremtés nem zárja ki önmagát,vagy legalábbis nem teljesen
miért van az,hogy ma már egy új fajt sem látni?
és,hogy lehet az,hogy az ember ennyire tökéletes?
mi miért tudunk beszélni?ki adta ezt a képességet?..."az evolúció,meg kialakult,meg fejlődött"..jah persze...érdekes a kutya,macska,sőt a legközelebbi állat,a majom se tud beszélni...