Szerinted Isten létezik?
  • Pio
    Szerintem nem állja meg a helyét az, hogy a tudomány választ ad az "élet nagy kérdéseire". A "hogyan?"okra lehet, de a "miért?"ekre még csak megközelítőleg se... Na persze ez játék a szavakkal és pillanatok alatt bele lehet kötni a magyar nyelv választékosságának hála (példát nem írok). Remélem azért lesz, aki megérti, hogy itt mire vonatkozott a "hogyan" és mire a "miért".
    Mondom ezt úgy, hogy igen erősen racionális beállítottságú vagyok természettudományos (vegyészmérnöki) egyetemi tanulmányokkal a hátam mögött.

Egy Székely László nevű úriember szokott egy nagyon érdekes előadássorozatot tartani erről a témáról Pesten az Infoparkban. Azt most nem tudom megmondani, hogy minden félévben indul-e vagy csak a tavaszi szemeszterkor.
    Az biztos, hogy mindig ki van hirdetve, hogy mikor, hol tartja és bárkit szívesen lát, nem csak eltéseket (én se eltésként jártam). Én sajnos csak 4 előadásra tudtam elmenni, de szerintem annak, aki mélyebben szeretne foglalkozni a témával és nem elégítik ki a szokásos közhelyek (sajnos a legtöbb embernek bőven elegek és sokan még dogmaként is imádják a világ legnagyobb általánosításait tudományról, vallásról) annak mindenképp érdemes megpróbálni elnézni legalább 1-2 előadásra, tényleg nagyon érdekes tud lenni a téma iránt érdeklődők számára és szívesen veszi azt is, ha vannak kérdések, megjegyzések, szóval lehet beszélgetni is az előadáson. Amúgy ITT VAN az előadás honlapja. Még annyit kiemelnék, hogy megdöbbentően objektív és pártatlan emberről van szó még egy ilyen általában mindenkiből véleményt/érzelmeket/indulatokat kiváltó témában is, szóval aki a saját álláspontjának demagóg visszaböfögését várja az nehogy odamenjen :)