BlackRose#97
Akkor gondolom neked Windows esetében a "Windows Fundamentals for Legacy PCs" felelne meg a legjobban :)
Egyébként én soha nem mondtam a Linux ellen egy szót sem (mert nagyon is jó OS) én csak azt mondtam, hogy a Windows is jó és, hogy a Vista jobb az XP-nél (és ezt nem fejből mondom) a Windows 7 pedig jobb mint a Vista.
Nekem soha nem volt gondom megkeresni egyikkel sem a kenyerem és a következő "erőművemet" sem, eddig még mindég az újabb generációs hardverből és szoftverből többet tudtam kihozni mint az előzőből, persze tanulni és olvasni kell sokat, de még eddig mindég megérte. És még valamit, a Shrek 4. szöveged értelmetlen, mert először is a világ leghatalmasabb hardver/szoftver kombinációján sem tudnád megcsinálni másodszor meg ha valami szupermen vagy és mégis képes lennél rá, 100x több időbe és 100x több pénzbe kerülne mint a modern gépeken.
Az 1GHz-és gépeknek produktív célokra használt PC esetében már régen a szemétben a helyük, nem azért mert nem lehet rajtuk dolgozni (lehet) hanem azért mert nem lehet velük HATÉKONYAN és PRODUKTÍVAN dolgozni.
Ha ilyen gépeken egyáltalán dolgozni tudsz akkor valószínűleg csak nagyon primitív szinten dolgozol (nem szántam sértésnek). Assembly-ben 286-oson (itt áll a sarokban egy) összedobok egy szuper kinézetű demót 1-2 nap allatt, de hogyan fogom kezelni azt a forráskódot amelyben egy komoly és nem iskolai "demoware" class-hierarchy kell, meg adatbázist amelyben néhányszáz stored procedure-ra van szükség, hogyan fogom implementálni azt a kódot amelyben megtalálható legalább 15 design pattern és egy dinamikus modern UI amely nem egy spaghetti kód alapú "Smart UI" hanem pl. egy MVC-s fejleszthető és karbantartható kód, azt már nem tudom elképzelni 1GHz-s gépen sőt még 2GHz-sen sem nagyon.
Egyébként mint ahogy mondtam mindenki azt használ ami megfelelően szolgálja, valakinek a Szuzuki is megfelel valakinek meg az semmit sem old meg.
P.S. soha nem vettem hardvert még nem volt muszáj, ez amit az aláírásomban látsz jelenleg jól szolgál és számításaim szerint szolgálni fog még kb. 1.5-2 évig, tehát a következő "refresh" valahol a "Sandy Bridge" platform megjelenése után lesz. OS-t viszont váltok mert MSDN előfizetésel hülyeség lenne nyomni az öregebb és kevésbé hatékony szoftvert.