• BlackRose
    Mondtam már miért lett kevesebb Vista értékesítve mint várták, egyáltalán nem azért mert rosszabb az XP-től (mert nem rosszabb, csak legtöbb usernek nem nyújt semmit amit az XP nem tudna és senki sem akar plusz pénzt és plusz időt - ami nélkül nem tanulhatja meg a különbségeket - valamire ami már alapjában megvan neki.

Egyébként én meg fejlesztő vagyok 20+ éve (17 éve profi) és mondhatom, hogy általában olyan szinten használom az OS-t amilyenről a userek kevesebb mint 1% hallott. És mondhatom, hogy XP/2003-mal nem lennék képes azt elérni amit Vista/2008-al eltudok érni ugyanannyi erőfeszítésel, még álmomban sem. Az én rendszeremen az én szükségleteimet figyelembe véve minden real-world teszt esetében +/- kitűnő eredménnyel vizsgázott a Vista/2008 (főleg a Server 2008). Vissza XP-re? Álmomban sem. Különben az embereknek általában az a bajuk a Vistával, hogy egy-két nap (vagy legalább egy-két óra) atállási időre van szükség (mert elég sok dolgot megváltoztattak benne) és az emberek nagy része írtózatosan röheli a változásokat főleg azok akik a számítógépeket eddig is két újjal használták. A geek-eknél és a "digitál generation" tagjainál a Vista 60-70% piaci részesedést mondhat magáénak, az XP 0%-ot (a maradék 30-40% Linux/BSD és Mac OSX).