BlackRose#67
A világon kb. 1.1-1.2 milliárd PC létezik, 390-400 millió Vista licensz lett értékesítve ez kb. 30%, de én nem mondtam 30% hanem azt mondtam közelíti, mert nincs pontos adatom 2009 júniusáról.
Mindenesetre ha érdekel valami web látogatási blah blah statisztika (nem minden gép látogatja azokat az oldalakat amelyek mérik tehát ez mind gyenge útmutató - mint ahogy az általad felsorolt táblázatok is mutatják, ég és föld a különbség) de OK akkor találtam egyet ahol 30% feletti szám van (igaz csak az USA piacát tekintve, míg világszinten 22%+ a jelenlegi szám).
Különben teljesen értelmetlen ez a "piaci részesedés" összehasonlítás, mert a Vista többet kelett volna, hogy hozzon mind amit hozott (egyáltalán nem kétlem, sőt erről már több topikban elég sokat beszéltem) de, hogy az XP jobb az csípős marhaság, Vistára azért nem váltott az üzleti világ nagy része mert még az XP-t sem képes kihasználni és mert kicsit nagyra sikerült a hardver igény (a Windows 7-tel ellentétben). A másik gond meg az volt, hogy a médiák az elejétől leszarták.
A Windows 7 nem sokban különbözik a Vistátol de mivel a médiák a Vistával ellentétben úgy látszik szeretik, gondolom, hogy sikeres lesz, sikeresebb a Vistánál de lehet, hogy az XP-nél is. Persze majd az idő választ fog adni.