BlackRose#29
Nem tudom ti, hogy szoktátok nézni a dolgokat, de nekem a következő fontos:
1. Képes e az új szoftver (ez esetben OS - Windows) szolgálni úgy, hogy a jelenlegi munkámat produktívabban (gyorsabban, könyebben stb.) elvégezzem.
2. Bővíti e munkalehetőségeimet (tudok e rajta olyasmit dolgozni amit az elődjével nem tudtam)?
Röviden képes leszek e vele megkeresni kevesebb idő alatt ugyanazt a pénzt amit jelenleg keresek? Ezáltal ugyanaz az idő alatt több pénzt kereshetek.
Nem tudom, ti miért nézitek a dolgokat légüres térben, mert minden eszköznek a felhasználási értéke az ami fontos.
A béta és RC azt mutatja, hogy igen a Windows7 növelni fogja a produktivitásomat a Vistához képest (ami azt illeti a Vista is növelte az XP-hez képest csak nem akkora mértékben).
Boot idő fontos abban az esetben ha mondjuk 100%-al több vagy kevesebb, ha valami 1 perc körül boot-ol akkor mindegy, hogy 50 másodperc vagy 1:10...
És végén a Linux vs Windows :) ha már nem lehet kihagyni, mindkét OS jó csak éppen más más körülmények között, aki Windowsal jobb annak a Linux nem felel meg mert nem produktív vele és fordítva, Windows persze desktopon előnyben van (a produktivitás szempontjából mert az a fontos) mert több desktop megoldás van rajta és mert potenciálisan sokkal több Windows-os userel fogsz együttműködni mint Linux-osal (és ez a produktivitást csak növelheti).
Szerver esetében meg a kettő kb. kiegyenlített, de szintén a körülményektől függ melyiket részesíted előnyben. Elméletileg mindkettőn megcsinálhatod ugyanazt, csak valamiben az egyikkel leszel produktívabb valamiben a másikkal.
Már régen elmúltak azok az idők amikor a Windows ügyetlen volt a datacenterben, ma a Microsoft a desktop fejlesztéseinek 100-orosát teszi az enterprise megoldásokba. A Windows7 lehet, hogy fontos nekik de a Windows Server az SQL Server az Exchange Server a System Center a Hyper-V Server stb. és a fejlesztő alkalmazások azok amelyekre a fejlesztési pénzek nagyobb része rámegy. Szóval mondom, a körülményektől függ melyik megoldás a megfelelőbb az adott helyen az adott időben az adott feladatra stb.
A többi nem más mint éretlen gyerek szintű user duma.
Ha valaki nem hiszi el, tegye fel magának a következő kérdéseket:
1. Mit csináltam én az elmúlt 6 hónapban a PC-men?
2. Mekkora értéket adott az a valami hozzá az életemhez (pénzben a múltban és jelenben és tudásban/fejlődésben = pénzben a jövőben)?
Mert végül is a PC csak egy eszköz amelyet ha nem használunk az életünk minőségének javítására akkor sokkal érdemesebb csajozni menni mint a képernyő előtt veszíteni az időt.