• Zocsi
    @droidka: A magyaroknak az a bajuk, hogy túl sokat politizálnak, továbbá hogy a döntéshozó szervek székeiben nem hozzáértők ülnek, nem szakértők. Persze korrupt az egész, a papírformák meg annyira bonyolultak, hogy intézkedni sem lehet jogilag. Túl nagy a tehetetlensége. Persze ezeket mindenki tudja, de mégsem történik semmi. Tanulva a történelemből a magyar csak akkor fog össze, ha léte kerül fenyegetett helyzetbe. Most is ez a folyamat játszódik, de annyira burkoltan, hogy a nagyközönségből csak 1-2 embernek tűnik fel. Kevésbé feltűnő egy-egy nagyon rossz törvény, egy-egy eladott ingatlan/földterület, mint mondjuk egy háború. Eladják alólunk az országot úgy, hogy a magyar embereket nyomorba szorítva nem engedik nagyban azon gondolkozni, hogy miként kellene változtatni, hanem inkább azon agyalnak, hogy miként jöjjenek ki hónapról-hónapra anyagilag. Áfa emeléssel nem lehet gazdaságot élénkíteni, csak feketemunkát. Alapszintű közgázos törvényszerűség. Aki ezeket nem látja az sztem' egészen egyszerűen vak. Nah, mind1..

A léghajóról. Én csak azt nem értem, hogy ha a cikk szerint talajhoz rögzített állapotban van (kvázi lehorgonyozva), akkor miért kell hajó formájúra csinálni? A léggömbös módszer miért rossz? Földön összeszerelik és mehet fel. Használnák tán szállításra is?
    Továbbá ha jól értelmezem, mindenképp kellenek majd a horgonypontnál felállított őrző/üzemeltető pontok. Kis bázisok, amiket viszont szerintem nehéz adott esetben védeni.