• KillerBee
    #59
    Azt hiszem, nem értesz. Természetesen elfogadom a találmány forradalmiságát, ha az működik és nem magyarázható az ismert fizikai törvényekkel. Ez esetben természetesen az ismert fizikai törvényeket kell felülvizsgálni, tetszik vagy nem.

    Az általad belinkelt "találmányok" azonban vagy nem működnek (még magyarázó szöveg sincs hozzájuk, csak egy animáció), vagy a működésük megmagyarázható az ismert fizikai törvényekkel (inga kitérése, csónak haladása a medencében). Vagyis ezek a "találmányok" semmi eddig ismertnek nem mondanak ellent.

    Mindaddig, amíg valaki elő nem áll egy MŰKÖDŐ és az eddigi fizikai ismereteknek ellentmondó találmánnyal, pusztán spekuláció a változó sebességű körmozgáson alapuló reakciómentes meghajtásról beszélni - főleg úgy, hogy tudományos elmélettel sem támasztják alá az állítólagos működést. Ez a vélemény messze nem zárja ki az új találmányok lehetőségét vagy a jelenleg ismert törvények kibővítését, ám lásd be, hogy hibás az az elmélet, amelyet a kísérletek nem támasztanak alá. Aminthogy hibás a nem működő találmány is. :)