• Ahoy
    Nem ellenzem az atomot, tőlem akárhányat építhetnek. Viszont az irritál hogy egy napenergiával foglalkozó cikk hozzászólásaiban 90%-ban atomról vitázunk, és 10 %-ban lehet napelemekkel kapcsolatos hozzászólásokat találni. Szólásszabdság van vagy mi, és mértékkel érdekel is az energiapolitika ez a része, de ennek a cikknek köze nincs ehhez, ezért nemértem miért kell szétoffolni, már-már fanatikusan az atomenergiát védve. Konkrétan kis porszemek vagyunk a rendszerben... Soha nem fogjuk megtudni mi az igazság. Nyitott szemmel érdemes járni, és nem szélsőségesen ragaszkodni valamihez. "Sötét erők" meg ilyen dumák, még viccből is... ehh' Ráment az atom az agyára aki ilyet mond.

Pakisztán, India, Irán, Észak-Kórea (Jongblon, úgytudom leszerelték már, de akkoris épült) Nem tudom de én kicsit félek ezektől az országoktól, biztonság terén :/

Érdemben viszont még senki nem tudodd reagálni arra, mi történne ha egy boeing méretű gép csapódna egy erőműbe, vagy kisiklatnának egy hasadóanyagot, vagy atomhulladékotszállító vonatot (mert láttam már centiméteres darabokra szakadt vonatot) Igen tarts kiselőadást, mert nem vagyok atomfizikus.Ha ennyire fanatizálod az atomot, és van időd telikommentelni egy napenergiás cikket, akkor nyugottan írhatnál pár szót, miért is nem tud felrobbannni egy erőmű (...már csak a többi fórumozó kedvéért is)

"Te a saját két kis kezeddel? Azt is beleszámítod, hogy iszonyatos mennyiségű energia ezen cuccok előállítása?"

Pont a cikket nem olvastad valószínű. A lényeg elérni, hogy minél olcsóbban előállítható legyen 1 wattnyi energia!!! Ez az ami kezd elérhető lenni napelemekkel. Magad ellen érvelsz, mert mindenki tudja, hogy az atomerőmű előállítása igen költséges, az üzemeltetése az ami tiszta és olcsó.

Az atomerőművet meg miből építik? Hát a szénerőművek energiájából... No komment, így semmi értelme az egésznek.

Nekem meggyőző érv: Ha felépítünk sok-sok atomerőművet, esetleg feleslegessé válik, vagy éppen kevésbé aktuálissá a teljesen tiszta, megújuló energiaforrások fejlesztése, használata. Ha nem vagyunk rákényszerítve, csak hátráltatja az egész megújuló energiaforrás irányzatot. Ezt megcáfolhatná valaki, mert én nem még nem tudtam.

Végül egy másik irányvonal: Kovamoszatokból létrehozott Gratzel-cella, teljesen környezetbarát napelem (ma még drágább ugyan, de biztos vagyok benne fejlődni fog)

http://www.zoldpc.hu/moszat_gratzel_napcella