Ahoy#89
Jó ez oké, mind szép, de én abból indulok ki, ha Paksot leállítják egy pici hibácska miatt:
"Leállították a paksi atomerőmű kettes blokkját a múlt héten egy tömítési hiba miatt, ám erről a nyilvánosságot nem tájékoztatták, írja a szerdai Magyar Nemzet. Az erőmű elismerte a leállás tényét, tájékoztatásuk szerint a kettes blokk már tökéletesen működik."
Mondjuk az álláspontod szerint, több száz, vagy ezer atomerőmű épülne világszerte, fejlődő, akár harmadikvilágbeli országokban... Hiába van itthon biztonság, ha ők leszarják? Beleb***k a tengerbe a két konténernyi hulladékot, vagy éppen csak egyetlen eltérített repülő zuhanjon rá egyre! (éppen kivirágzik a terrorizmus) Ezt egyszerűen nem fogod nekem bemagyarázni, hogyha Paksot leállítják egy tömítési hiba miatt...egy becsapódó Boeing 707-es nem okozna katasztrófát.... minimum egy kis (?) szivárgás ésatöbbi amiről nem fogunk tudunk. Vagy egy példa: 10 x annyi erőmű, 10x annyi kockázatos hasadóanyag szállítmány, 10x annyi veszélyes hulladék, amit lehet nyugaton faszán elhelyeznek... De mivan ha jövőben a több ezer erőműből csak 1 országéban szarnak a biztonságra? Erre senki nem gondol...
Amúgymeg ez egy NAPENERGIÁVAL, NAPELEMEKKEL foglalkozó cikk és topic... Mégis miért kell szarrá offolni, az atomenergiával??? Kit érdekel ha egyesek kardoskodnak az atomért? Mert énn leszarom nagyívben... Ha van értelmes gondolatotok a napenergiával, napelemekkel kapcsolatban akkor azt osszátok meg.
Mert az tuti, hogy Te vagy a többi atom mellett kardoskodó barátod, SOHA nem fogjátok tudni megváltoztani az atomerőművek politikai megítélését! Fel kéne már fogni, hogy egyáltalán nem számít egy, kettő vagy ezer ember véleménye...
Ellenben ha oda jutunk technikailag, civilként fel tudok rakni a háztetőmre egy napelemet, vagy napkollektort, és ezzel tudom szolgálni legalább a saját energiaforrásom tisztaságát...Szerintem ez a lényege az egésznek.