• Molnibalage
    Nem csak arról van szó, hogy felmegy az ára.
    X energiát kell befektetni az urán kitermeléséhez, majd ebből az uránból Y energiát lehet nyerni. Ha drágább kitermelni, az azt jelenti, hogy több energiabefektetés kell, ergo az energianyereség is egyre kisebb lesz adott mennyiségen. Egy szóval sem mondtam, hogy elfogy.

Látom nem vagy tisztában az energialánncal. Maga az urán kitermelése az fűtőanyagá árának igen kis töredéke. Az utóbbi 10 év alatt az urán ára kb. 10-szeres lett. Az atomáram ettől cirka 10%-kal lett drágább. A tisztítás és finomítás kerül sokba. Ezt viszont sok helyen lehet csinálni, ahogy nyers urán is több helyeről szerzhető. Nincs olyan függés, mint az orosz gáztól.

az energiaklub.hu szerint

Innentől felesleges bármit modani. Az a társulat egy vicc a szememben. Már elnézést, de tényleg azok. Egy előadásuk beszámolóját olvastam, de már a felénél üvölteni tudtam volna a sok hülyeségtől.

Molnibalage: ez a millió évre elég uránkészlet lóg a levegőben. Ez azt jelentené, hogy gyakorlatilag kimeríthetetlen energiaforrás. Akkor miért nincs szinte ingyen?

Mert olyan rekatorokra igaz ez amik nem léteznek még nagy számban és sajnos a birka tömeg nem képes elviselni azt, hogy egyszer fel kell építeni az atomerőművet és AKKOR drága. Utána már elég olcsón fut. Csak a sok köcsög politikusnak ez nem növeli a népszerűséget és inkább hülyeségre tolják a pénzt, mint értelmes energiapolitikára. Mondjuk mit várjon az ember mikor valamelyik fideszes barom (akinek doktori fokozata van, bár kémiából és ősrégi...) beszólt, hogy Paksot szélerőművekkel kellene leváltani.

Ilyen szintű hozzáértés után mit várjon az ember?