• orkaman
    nem vagyok szélsőséges ZÖLD, többnyire nem értek egyet a mindent leszóló hülyeségekkel. szerintük semmit se építsenek, se szél se bio se víz se geo.
    Az atom alapjában véve tényleg tiszta forrásnak minősül.

DE!!!!!

Van egy jelentős kockázati tényezője. Egy napelem ha felrobban hát szevasz, kit érdekel el, de egy atomerőművel ha baj történik akkor pl. Magyarország esetében nincs értelme tovább országról beszélni.

Persze a kockázat nagyon parányi. De a lottó ötöst is el szokták vinni néha. És csak ez az egy életünk van.
    Azért láttunk már rohadt nagy épületeket leomlani mint egy kártyavár, és csak 1-2 repcsi kellett hozzá, emberi hüjeség meg határtalan, bízunk, mi mást tehetnénk. De ki a fene akar egy 2050-es natinal geographic katasztrófaműsor fő témája lenni.

most ez van, értem én.... csak hát a jövőben ez nem lesz. Jó lenne látni mi lehet. Ja és nincs bősnagymarosunk hála a sok búzgómócsingnak, tehát nap és szélenergia kilőve, csak pici 1%-os kiegészítőnek jó, mert tárolás nincs megoldva.

És azért arról nem beszél a cikk, hogy 1W teljesítményű napelem előállítása milyen kémiai, energia és tisztavíz elhasználás révén jön létre.

na ennyi.