• Frayer
    #26
    A környezetkímélők azt csinálják, amire utasítást kapnak a felsőbb vezetőktől, akik a "zöld" akciókat pénzelik. Ha mégsem azt csinálnák, akkor elzárják a pénzcsapot, és annak a csoportnak ámen.

    Fel kéne már fogni, hogy csakis a pénz beszél. A kisembernek soha meg sem hallják a hangját.

    Molni.
    Az ipari forradalom az más volt. Rögtön látható, hogy akkor még egyértelműen az volt a jövedelmező ha nagy ütemben fejlesztettek, és az ipari vállalatok egymást segítették előre. A nagy vállalatok vegyeskonszernekké alakultak, és gőzerővel ment az egymással való összefogás és technológiai haladás.

    Ma is jellemző de már nem olyan erősen. De ez mellett még az is jellemző, hogy a nagy vállaltok egymást hátráltatják, egymás elől elzárnak fejlesztéseket, eltitkolnak dolgokat. Így megjelent az ipari kémkedés is.
    Idővel megjelentek a globális óriás cégek, mint az exon, shell stb.
    Ezeknek a cégeknek a kezében irdatlan elképesztő mennyiségű anyagi érték halmozódott fel. Ezeket az értékeket a lobbi csoportokon keresztűl politikai és gazdasági befolyássá konvertálják. Ami ma már tényszerű, hivatalos dologként kezelhető. Ilyen van. Van korrupció. Van befolyás, hatalom. Döntéskényszer. Gazdasági zsarolás, stb.

    Érdekes számomra, hogy magyarországon törvényben meg van tiltva, hogy geotermális forrást felhasználva villamos energiát állítsanak elő.

    Érdeke, felettébb érdekes. Azon gondolkozok, hogy ez vajon hogyan szolgálja a lakosság társadalom érdekeit. De egyszerűen nem tudok rájönni.
    De ha nem a lakosságot nézem, hanem az olaj vállalatokat, mindjárt egyértelművé válik számomra.

    Ez csak nekem bassza a csőrömet?