• KillerBee
    #173
    "az tény, hogy kapnak állami támogatást a projekthez, elég szép kis pénzt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy javarészt EU-s forrásokból."

    Az EU-s források meg az égből pottyannak le ingyen, mi? Ez addig jó üzlet az alkalmazóknak, amíg csak kevesek kapják meg a mindenki adójából származó támogatást. Ám az EU összes adója nem lenne elég a támogatásokra, ha mindenki úgy döntene, hogy igényli a támogatásokat. És akkor máris oda az árelőny.

    "Az ismerősöm 4 emeletes tömbházára meg talán már az idén elkezdik szerelni a napkollektorokat vagy napelemeket"

    Nagyon nem mindegy. A nyakamat tenném rá, hogy napkollektorokat, mert annak - a napelemmel ellentétben - egy jól megtervezett rendszerben van értelme pl. a HMV előállításában. De más a rásegítés és más a teljes kiváltás.

    "Nekem ne mondja senki, hogy ami Indiában működik, az a Magyar Alföldön nem működne."

    Járj elöl jó példával és szereltess a lakásodba ilyen biogáztermelő akármit, mielőtt az alföldieknek ajánlod, mert az ott élők nem primitívebbek nálad. Csak aztán szarj szorgalmasan és eleget, mert különben nem lesz biogáz a főzéshez. Ja, és amit a munkahelyen szarsz, azt gyűjtsd össze kis edénykében is vidd haza, nehogy kárba vesszék - esetleg vidd haza a kollégákét is. Még egy tipp: egyél sok babot és dugj csövet a seggedbe, a cső másik végét meg egy mobil tartályba, nehogy elvesszék az értékes biogáz.

    "mielőtt jönne megint ez a zöldfülű Molnibalage"

    Jól tennéd, ha nem vennéd újra elő a korábbi pökhendi, kioktató stílusodat. Túl sokszor égtél már be itt ahhoz... Pl. gravitáció, ugye emlékszel? Tényleg nem bírod ki mások becsmérlése nélkül?