• Epikurosz
    #144
    Hát, azt hiszem, megint egy fatvát fogok kiadni, mert veletek nem lehet normális vitát folytatni.
    BlackRose a 4 matek alapművelettel lesöpri a napelemeket és a napkollektorokat az asztalról, Molnibalage dilinyósságaiból pedig érdemes szemezgetni:

    "Mióta van atomfegyver nem volt világháború egy sem."
    Ja, vagy úgy? Ez akkor garancia a jövőre nézvést is. Köszönöm, megnyugodtam.

    "Hagyományos fegyverekkel tudod te milyen nehéz komoly kárt okozni egy reaktorban?"
    Nem, nem tudjuk, mi hülyék vagyunk. Megint: garantálva van, hogy az atomreaktorokat mindig csak hagyományos fegyverekkel fogják támadni. Udvariasságból.

    "A világon van cirka 1 vagy talán 6-7 légierő aki erre elvi szinten képes."
    Meg van kb. 1 millió aszteroida és üstökös, amelyik bármely pillanatban becsapódhat az atomerőművedbe. A csillagászok majd utána szólnak.

    "Nincs is értelme a reaktort támadni."
    WTC-t sem volt értelme támadni.
    A Pentagont már igen.

    "Magát az áramszolgáltatás kiiktatásának sincs értelme, mert a megszálló erőknek épségben kell az infrastruktúra." Igen? Hogy én erre nem gondoltam....
    --------------------------

    FATVA:

    1. A maghasadásos láncreakción alapuló nukleáris energia alkalmazása ma létszükséglet, nem lehet kikerülni, de mihelyst rendelkezésre áll valamilyen másik, környezetbarát technológia, a Földön fel köll számolni. Esetleg ki lehet telepíteni a Naprendszer egyéb bolygóira, de ez nem tárgya jelen fatvának.
    Nem vagyok köteles indokolni, de ezért megemlítem Murphy törvényét. Nem fatva, de integrálható ide.

    2. Arra kell törekedni, hogy az istenfélő nép minél önállóbb legyen energiaellátás terén, vagyis minél kisebb mértékben szoruljon központi elosztórendszerekre. Helyileg egy másik fatvában szabályozott módon támogatni kell a napelemeket, napkollektorokat, szélerőműveket, biomasszás berendezéseket, és minden egyéb alternatív, tiszta, környibarát energiatermelő megoldást.

    3. Ahmadinezsád elnököt már utasítottam, hogy a költségvetésből biztosítsa a szükséges forrásokat a fúziós erőművekkel kapcsoaltos kutatásokra. ezen a téren tempósan kell haladniuk a munkával a perzsa tudósainknak, anélkül, hogy mindent erre tennénk fel, vagyis nem gondoljuk, hogy tutibiztosan megtaláljuk a módját nagyon hamar a hasznosításnak.

    Kelt a Rezidenciámon, az Úr 2009. évében.